Gmail te ajuta sa cauti in atasamentele din emailuri

, 03 Oct, 12:30

Pentru ca atasamentele de la emailuri sunt de multi ani la fel de importante precum emailurile efective, Gmail iti permite acum sa cauti si prin corpului un document pe care l-ai primit atasat la un mesaj.

Gmail te ajuta sa cauti in atasamentele din emailuri

Google a introdus fara prea multe surle si trambite o noua functie in portofoliul utilizatorilor de Gmail. In casuta de cautare din Gmail este suficient sa adaugati inainte de termenii cautati cuvintele ,,has:attachment” fara ghilimele si in secunda urmatoare va vor fi afisate mesajele ce contin cuvintele cautate prin atasamente. Sistemul este compatibil cu foarte multe tipuri de documente, prezentari, PDF-uri si nu numai.

In cazul in care sunteti interesat doar de rezultatele dintr-un anumit tip de fisiere, exista o solutie si pentru aceasta problema. Daca va intereseaza de exemplu PDF-uri sintaxa este “has:attachment filename:PDF”, urmat de cuvintele cheie pe care le doriti. ,,PDF” poate fi inlocuit cu DOC, XLS, PPT, etc.

Acest tip de cautare implica faptul ca Google a indexat continutul tuturor documentelor primte pe email. Din acest motiv, daca printre rezultate nu se regasesc si documente mai vechi, asteptati cateva zile si vor fi si acelea indexate.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Sincer sa fiu servicul de emailing oferit de google(gmail) mi se pare cel mai bun.

Mi se pare curat, ordonat, placu ca si aspect spre deosebire de yahoo care este destul de obositor.

Eu imi gasesc usor mail urile vechi datorita filtrului oferit de gmail.com

probabil că va suna ca o răutate, dar has:attachment există în filtre de cel puțin 4 ani, de când folosesc Google Apps.
Ca și idei pentru viitoare articole, există și filtrele: is:read, is:unread, is:starred, is:important…de fapt, e suficient să scrii is:, iar autocompletul face restul 😉

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail