Gmail te ajuta sa cauti in atasamentele din emailuri

, 03 Oct, 12:30

Pentru ca atasamentele de la emailuri sunt de multi ani la fel de importante precum emailurile efective, Gmail iti permite acum sa cauti si prin corpului un document pe care l-ai primit atasat la un mesaj.

Gmail te ajuta sa cauti in atasamentele din emailuri

Google a introdus fara prea multe surle si trambite o noua functie in portofoliul utilizatorilor de Gmail. In casuta de cautare din Gmail este suficient sa adaugati inainte de termenii cautati cuvintele ,,has:attachment” fara ghilimele si in secunda urmatoare va vor fi afisate mesajele ce contin cuvintele cautate prin atasamente. Sistemul este compatibil cu foarte multe tipuri de documente, prezentari, PDF-uri si nu numai.

In cazul in care sunteti interesat doar de rezultatele dintr-un anumit tip de fisiere, exista o solutie si pentru aceasta problema. Daca va intereseaza de exemplu PDF-uri sintaxa este “has:attachment filename:PDF”, urmat de cuvintele cheie pe care le doriti. ,,PDF” poate fi inlocuit cu DOC, XLS, PPT, etc.

Acest tip de cautare implica faptul ca Google a indexat continutul tuturor documentelor primte pe email. Din acest motiv, daca printre rezultate nu se regasesc si documente mai vechi, asteptati cateva zile si vor fi si acelea indexate.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail