Gmail te ajuta sa cauti in atasamentele din emailuri

Gmail te ajuta sa cauti in atasamentele din emailuri

Pentru ca atasamentele de la emailuri sunt de multi ani la fel de importante precum emailurile efective, Gmail iti permite acum sa cauti si prin corpului un document pe care l-ai primit atasat la un mesaj.

Gmail te ajuta sa cauti in atasamentele din emailuri

Google a introdus fara prea multe surle si trambite o noua functie in portofoliul utilizatorilor de Gmail. In casuta de cautare din Gmail este suficient sa adaugati inainte de termenii cautati cuvintele ,,has:attachment” fara ghilimele si in secunda urmatoare va vor fi afisate mesajele ce contin cuvintele cautate prin atasamente. Sistemul este compatibil cu foarte multe tipuri de documente, prezentari, PDF-uri si nu numai.

In cazul in care sunteti interesat doar de rezultatele dintr-un anumit tip de fisiere, exista o solutie si pentru aceasta problema. Daca va intereseaza de exemplu PDF-uri sintaxa este “has:attachment filename:PDF”, urmat de cuvintele cheie pe care le doriti. ,,PDF” poate fi inlocuit cu DOC, XLS, PPT, etc.

Acest tip de cautare implica faptul ca Google a indexat continutul tuturor documentelor primte pe email. Din acest motiv, daca printre rezultate nu se regasesc si documente mai vechi, asteptati cateva zile si vor fi si acelea indexate.

Citește și: