Acum poti vedea ce ai facut pe Facebook, detaliat

Acum poti vedea ce ai facut pe Facebook, detaliat

Facebook Activity Log

Gigantul in  socializare tocmai v-a mai dat un motiv sa aveti o grija suplimentara legata de securitatea contului de Facebook. Aceasta din urma poarta numele de Activity Log cu Search History.

 

Cu toate ca in 95% din cazuri nimeni nu este incantat de un program care sa-i spuna ce a cautat acum doua saptamani pe internet, exact asta a facut Facebook printr-o noua functie.

Lansat deja in urma cu cateva zile, update-ul se reflecta intr-o noua sectiune din Activity Log accesibila de pe prima pagina a Timeline-ului personal. Daca nu o aveti deja disponibila, in cateva zile, maxim cateva saptamani va fi acolo. Practic trebuie sa va uitati dupa referinte de genul ,,Persoana ta a cautat-o pe Vasilica” strecurate printre toate celelalte activitati intreprinse de voi pe Facebook. Desi aceste referinte se pot sterge din lista cu usurinta si, mai mult decat atat, intotdeauna vor fi vizibile doar pentru ochii vostri, in cazul in care o prietena geloasa sau un coleg glumet de la munca v-a gasit pagina de Facebook deschisa, scandalul este la un click distanta.

Facebook activity log search history

Un alt detaliu legat de search history ii vizeaza pe cei de la Facebook si are legatura cu modul in care gigantul foloseste informatiile dobandite despre voi prin aceasta metoda. Din cate au declarat pe blogul companiei, cautarile voastre de persoane vor influenta semnificativ modul in care vedeti informatii in Newsfeed. Mai precis, nu veti mai vedea informatii despre tot felul de oameni cu care ati vorbit o data si au ajuns in lista de prieteni virtuali ci doar de la prietenii apropiati. Personal sunt de parere ca acesta este un nou exemplu de lucru pe care nu ar trebui sa-l faci pe Facebook, din pacate nu este optional.

Citește și: