5 alternative care te fac sa uiti de Instagram
Chiar daca se apropie vertiginos de 10 milioane de utilizatori pe Android, pe langa cele 30 de milioane de utilizatori pe care ii avea deja pe iOS in urma cu o luna, Instagram a scazut destul de mult in popularitate. De ce?
In primul rand, pentru faptul ca a imbratisat alta platforma decat cea pe care era inca de la inceput, iar mai recent achizitia de catre Facebook se pare ca a mai dezamagit niste utilizatori. Chiar, pe care dintre voi a mai dezamagit?
In al doilea rand, pentru ca este doar o chestiune de timp pana va fi mai chic sa nu folosesti Instragram, decat sa-l folosesti.
Pentru toate cele scrise mai sus, am cautat 5 alternative care sa va aduca aminte ca cele cateva functii din Instagram nu sunt nici de departe cele mai originale, si nici cel mai bine implementate.
Pixlr-o-matic este o aplicatie care era destul de populara cu mult timp inainte de aparitia Instagram. Daca privesti Instagram ca pe o simpla aplicatie de filtre pentru imagini, ceea ce si e, Pixlr-o-matic face exact acelasi lucru. Desi nu integreaza si aspectele de socializare ale Instagram, aplicatia de fata integreaza mult mai multe filtre, cateva borduri interesante, elemente de stralucire, plus multe altele
Descarcabila gratuit de pe Google Play, multi considera aceasta aplicatie ca fiind una dintre cele mai bune aplicatii de fotografie atat pentru iOS, cat si pentru Android. Drept urmare, merita incercata.
Flickr, popularul serviciu de photo sharing al celor de la Yahoo!, si-a lansat propria aplicatie in urma cu mai bine de un an de zile si cu siguranta nu trebuie neglijata, mai ales daca aveti un cont de Yahoo!. Pe langa faptul ca nu trebuie sa fiti platitor de abonament la Flickr pentru a folosi aplicatia, aceasta are tot ce aveti nevoie daca ideea de comunitate si partajare de fotografie este vitala pentru stilul vostru de viata. Include filtre si borduri, iar pe partea partajare, dupa cum se poate vedea si mai jos, Facebook e pe primul loc.
Flickr este disponibil atat pentru iOS cat si pentru Android, iar ca avantaj major este interfata localizata intr-un repertoriu foarte mare de limbi straine. Pentru a o descarca gratuit, accesati Play.google.com.
StreamZoo vine, de asemenea, cu un pachet complet de functii. Pe langa un set complet de filtre si elemente pentru modificat usor imaginile, nu lipsesc nici aspectele sociale. Daca va incanta teribil notiunea de adunat badge-uri pe Foursquare aceste elemente sunt prezente si aici, particularitate care s-ar putea sa faca utilizarea aplicatiei un pic mai atractiva pentru unii. In cateva cuvinte, nu-i lipseste nimic.
Efectele sunt spectaculoase si multe dintre ele orginiale, bordurile la fel, iar daca vreti sa va jucati un pic cu culorile aveti si aceasta optiune. Din cateva click-uri puteti aplica si un blur pe imagine mentinand alte zone in focus, asemanator unor imagini profi.
In cifre, Streamzoo are 14 filtre si 15 tipuri de rame, acestea plus mult altele fiind motivele pentru care e considerata cea mai atractiva si utila aplicatie de catre foarte multi utilizatori. Pentru descarcare gratuita, click aici.
Magic Hour este singura aplicatie contra cost mentionata in acest articol, desi producatorii au si o versiune gratuita pentru a va oferi ocazia sa va faceti o parere legata de ea. Ca si celelalte aplicatii mentionate, Magic Hour vine in pachet cu acelasi set de functii oferite de Instagram… plus alte cateva care fac diferenta.
Aceasta aplicatie chiar are capacitatea de a va transforma imaginile in unele spectaculoase. Daca sunteti in cautarea unor filtre, si acestea vin intr-o varietate teribila. Desi nu integreaza partea de socializare prezenta in Instagram, posibilitatea de a descarca direct din aplicatie zeci, daca nu sute de efecte sau filtre pe care sa le aplicati imaginilor se reflecta intr-un numar incredibil de posibilitati cand vine vorba de editare.
Interfata parca ar putea fi un pic mai finisata iar timpul pentru a genera imaginea finala ar putea fi un pic mai mic, rezultatele spectaculoase insa te fac sa treci peste aceste mici lipsuri. In lei, daca va lasa sufletul sa cheltuiti cei 5,54 lei aferenti Magic Hour, puteti descarca aplicatia de aici.
Hipster, desi vine ultima pe lista, cu siguranta nu este cea mai putin grozava. In definitiv, pornind de la nume, aceasta aplicatie este dedicata persoanelor „hip” si „cool”, insa fara a fi ostentativa. Nu are o baza de fani extrem de mare, dar, hei!, niciodata o aplicatie utila si atractiva nu a avut nevoie de asa ceva! Chiar daca aparent vine cu cateva functii asemanatoare cu cele prezente in Instagram, cele care sunt in plus ar trebui sa va convinga.
Vine cu suport pentru geotagging, pentru ca oricine sa stie exact unde ati facut o fotografie, iar daca inainte de a o partaja vreti sa-i dati imaginii un aer aparte o puteti face apeland la formatul de vedere. Interfata este simpla iar meniul este foarte intuitiv. Dupa ce v-ati autentificat, din cateva tapuri s-ar putea sa fiti uimiti de usurinta prin care ati ajuns sa postati vederi online.
Nu lipseste nici functia de a vedea ce au postat alti in interiorul aplicatiei, iar daca asemanator conceptului din twitter puteti da follow prietenilor sau utilizatorilor care vi se par ca ar posta continut interesant. Daca vreti sa vedeti ce imagini sunt capturate in jurul vostru aplicatia pe care o puteti descarca de aici vine si cu asa ceva.
Cam acestea sunt unele dintre cele mai atractive alternative la una dintre cele mai populare aplicatii cross-platform pentru editare foto si partajare de imagini – Instagram. Desi am impresia ca va pierde din popularitate in curand, nu este exclus sa ma insel, evident, caci lumea aplicatiilor de smartphone si universul online in general reprezinta niste lucruri extrem de volatile si pline de surprize. Ganditi-va numai la un lucru simplu, pe ce planeta o companie care a inventat fotografia digitala, gen Kodak, da faliment din lipsa de fonduri, in timp ce o echipa de 6 baieti primeste un miliard de dolari pentru a vinde o aplicatie disponibila gratuit?