10 apr. 2012 | 01:00

Facebook a cumparat Instagram la un pret bun

ACTUALITATE
Facebook a cumparat Instagram la un pret bun

Achizitia instagram la pretul de 1 miliard dolari

Printr-un post pe pagina personala de Facebook, CEO-ul Mark Zuckerberg a tinut sa mentioneze una dintre cele mai interesante achizitii din ultimul an. E vorba de Instagram.

Contra sumei de 1 miliard de dolari, in bani si actiuni la Facebook, toata echipa Instagram – 6 oameni – va intra in subordinea Facebook, insa dupa spusele lui Zuckerberg aplicatia va fi in continuare dezvoltata independent. Nu vor fi periclitate nici componentele care tin de partajarea imaginilor cu alte retele sociale. Chiar si CEO-ul Facebook a recunoscut ca respectiva componenta este ,,importanta pentru experienta” Instagram.

In acelasi post, Zuckerberg mentioneaza „Acesta este un pas important pentru Facebook deoarece este prima oara cand am achizitionat un produs si o companie cu atat de multi utilizatori. Nu planuim sa mai facem prea mult astfel de achizitii, poate chiar nici una.” La capatul celalalt al firului, pe blogul Instagram, CEO-ul Kevin Systrom a confirmat achizitia de catre Facebook si a atras din nou atentia asupra faptului ca „vei putea in continuare sa-ti postezi imaginile pe alte retele de socializare.”

Confirmarea unui numar de 30 milioane de utilizatori ai serviciului odata cu lansarea aplicatiei de Android, la care se mai adauga si aceasta tranzitie, pune performanta Instagram langa achizitia YouTube de catre Google, in 2006, pentru 1,65 miliarde$.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele