Noul Xbox 360 si PS4 se alatura Wii U din 2012. Cum vi se pare?

Noul Xbox 360 si PS4 se alatura Wii U din 2012. Cum vi se pare?

Gata, ne-am saturat, trecem la urmatoarele generatii de console, la vara!

Un nou Xbox 360 si succesorul lui PlayStation 3 vor fi dezvaluite in luna iunie, in cadrul evenimentului E3, care se anunta cel mai mare de pana acum, MCV noteaza.

Cu doi giganti ca Microsoft si Sony, care vor veni cu cate o noua consola, sa vedem ce va mai face Nintendo cu al sau Wii U, urmasul ultra-popularului Wii, confirmat de asemenea la vara.

Va vine sa credeti ca vom vedea trei console nou-noute deodata? Organizatorilor E3 cu siguranta inca tot nu le vine a crede, pentru ca va fi prima data in istoria de 17 ani a evenimentului cand trei dispozitive de gaming rivale se vor confrunta in direct.

Xbox 360, pentru cei care nu isi mai amintesc, a fost lansat in 2005, ca inlocuitor al Xbox, care avea deja 4 ani. PlayStation 3 a aparut un an mai tarziu, in noiembrie 2006. Se fac 6-7 ani de cand nu am mai vazut ceva nou, asa ca era si timpul pentru niscaiva prospaturi, nu? Iar ceea ce seful pe Europa al Sony Computer Entertainment, Andrew House, a spus in urma cu  vreo 7-8 luni, ca PS3 ar trebui sa reziste pe piata “minim” 10 ani suna putin… infiorator.

PlayStation 4, ps4

Oricum, cu datele exacte de anuntare ramane se mai vedem, Sony s-ar putea sa vrea sa isi ia revansa si sa se grabeasca putin cu anuntutl oficial, de vreme ce data trecuta a intarziat un an.

Referitor la preturi si disponibilitate, nici macar sa nu incercati sa ganditi. Acestea vor fi dezvaluite ultimele, cel mai probabil dupa ce vor fi cunoscute detaliile legate de Wii U, ca asa se spune in lupta – “cunoaste-ti adversarul” – nu?

Ei, toate bune si frumoase, daaaar sunt si analisti mai sceptici. Si nu vorbim de oricine, ci de Michael Pachter, de la Wedbush Morgan Securities, care are o parere simpla si clara: „Nu putem vorbi de o lansare nici in 2013, asa ca un teasing pentru console in 2012 nu ar avea nici un fundament”, asa consemneaza IGN.

Voi ce parere aveti? Cine sa aiba dreptate?

Intre timp, nu uitam ca luna trecuta a fost lansarea PlayStation Vita in Japonia, iar prin februarie asteptam evenimentul si pe meleaguri mai apropiate.

Citește și: