S-a intamplat! Siri depaseste limitele iOS-ului

S-a intamplat! Siri depaseste limitele iOS-ului

exploit-discovered-in-siri-servers-promises-cross-platform-acceChiar daca s-au incerca cateva portari ale Siri pe alte terminale cu iOS, dar fara succes, din cauza autentificarii pe serverele Apple care nu putea fi finalizata, un grup de hackeri a gasit un exploit care trece peste orice verificare din partea companiei din Cupertino si pur si simplu… merge.

Cel mai mare avantaj al noii pacaleli a carei victima este Apple e faptul ca prin bug-ul descoperit Siri nu doar ca nu mai este restrictionata sa ruleze ca aplicatie pe iPhone 4S, dar a disparut si limitarea de platforma iOS.

Exista insa o problema, de fapt principalul motiv pentru care exploit-ul nu a fost facut public. Pentru ca serverele de la Apple sa raspunda la intrebarile pe care i le adresati lui Siri, un iPhone 4S obisnuit foloseste un identificator unic pentru a trece dincolo de etapa de autentificare. Respectivul cod specific fiecarui iPhone 4S este unic si, chiar daca se poate copia si asocia aplicatiei Siri pe un alt dispozitiv pentru a pacali ,,centrala”, exista un risc teribil.

Apple poate bloca accesul oricarui iPhone 4S al carui cod a fost folosit pe mai mult decat un dispozitiv. Mai aveti, desigur, posibilitatea sa luati un iPhone 4S si sa-i folositi doar respectivul identificator, insa nu cred ca vreun utilizator normal va fi dispus la acest experiment.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Siri e intr-adevar doar o aplicatie, Apple insa nu s-a jucat cand s-a decis sa isi protejeze „copilul” pentru a nu fi furat.

Citește și: