Intel Thunderbolt: De pe Mac, pe Windows, din aprilie, cu ajutorul… Apple

Intel Thunderbolt: De pe Mac, pe Windows, din aprilie, cu ajutorul… Apple
11:22 27.12.2011

La un an dupa lansarea Thunderbolt, Intel pregateste extinderea tehnologiei si pe alte sisteme. Asadar, perioada de exclusivitate Apple se incheie, dupa ce a trecut testul impactului pe piata. Data fiind cererea in crestere, Intel pregateste lansarea pentru utilizare la scara mai mare.

Se mai anunta si prin septembrie aceasta migrare si pe Windows, dar acum totul se prezinta mai concret: se pare ca Thunderbolt va ajunge si pe PC-urile cu Windows din luna aprilie 2012, de altfel, placi de baza, laptopuri si desktopuri care sa suporte aceasta tehnologie fiind pe picior de plecare spre rafturi.

MacBook AirProcesul de standardizare a Thunderbolt  se va petrece cu ajutorul Apple, in prezent singura companie care comercializeaza tehnologia.

Cipurile Thunderbolt costa mai mult de 20 de dolari. De asemenea, conflictul cu USB 3.0, in ceea ce priveste tehnologia de urmatoare generatie de transmitere a datelor, a facut ca Thunderbolt sa nu primeasca prea multa atentie din partea industriei IT la momentul anuntarii. Totusi, ca urmare a adoptarii intensive in produsele Apple – monitor, MacBook Pro, iMac, MacBook Air si MacBook Mini – cererea a cunoscut o crestere substantiala.

Din a doua parte a anului 2012, costurile pentru Thunderbolt se estimeaza ca vor scadea, asa ca ne putem astepta la o standardizare treptata in viitor.

Sony, Asustek, Gigabyte, ASRock sunt cateva dintre companiile care sunt asteptate cu produse Thunderbolt anul viitor.

Pe de alta parte, o lansare Thunderbolt pe Windows in luna aprilie ne poate da un indiciu si asupra momentului Ivy Bridge, caci Intel nu prea obisnuieste sa lanseze separat chipseturi si procesoare.

Sursa: Digitimes