Dell XPS 15z – Dai un ban, dar stii pe ce?

Dell XPS 15z - Dai un ban, dar stii pe ce?

Dell XPS 15zEste pentru zona business si utilizeaza Windows 7 se numeste Dell XPS 15z, i-am anuntat si noi lansarea acum ceva vreme si a ajuns in teste la mobile-news.ro.

Pe scurt, este un sistem care poate fi si laptop multimedia, dar design-un este unul clasic, robust si dotarile sunt pe masura. Nu este un ultra-portabil, dar nici foarte greu nu este – la 2,6 kilograme este relativ ok – iar bateria tine mai bine decat la alte sisteme testate in ultima perioada.

Modelul venit la teste nu are dotarile de top, dar nici rau nu sta – procesor Core i5-2410M la 2,3 GHz, sustinut de 4GB de RAM, iar sistemul de operare Windows 7 Home Premium a fost instalat pe 64 de biti. Tehnologia Turbo Boost permite overclocking la 2,9 GHz atunci cand este nevoie de putere.

Design-ul mi s-a parut peste medie, iar aluminiul arata foarte bine. Tastatura este diferita de modelele obisnuite cu ecran de 15 inchi. Nu are tastatura extinsa cu partea numerica si foarte bine. Scrii mai comod, iar pe laterale are boxele, buna idee. Hard-discul este de 750GB, iar display-ul este Full HD. Are chiar si port USB 3.0. De asemenea, este important de stiut ca are unitate optica integrata.

Laptopul are un pret peste medie, dar stii pe ce dai banii aia, atentia la detalii este maxima.

Citește și: