Dell reintra pe piata ultraportabilelor – XPS 15z e online

Dell reintra pe piata ultraportabilelor - XPS 15z e online

Dell XPS 15z, XPS 15z

Daca in urma cu cateva luni Dell stingea becul in ceea ce priveste extrem de subtirele Adamo, anuntand insa ca nu renunta complet la concept, Apple inca mai rupe gura targului cu al sau MacBook Air, iar Samsung Seria 9 abia acum incepe sa isi creeze adepti. Concluzia trasa de Dell? Intotdeauna vor exista oameni care vor prefera un notebook extrem de portabil in defavoarea unei tablete, daca pretul si configuratia sunt competitive. Ca urmare, dupa o lunga perioada de studiu si dezvoltare, compania lanseaza Dell XPS 15z, cel mai subtire notebook cu diagonala de 15 inci de pe planeta.

Dell XPS 15z, XPS 15zChiar daca nu vorbim despre o reinventare completa a conceptului de notebook, Dell propune, pentru 1.000 de dolari, o jucarie foarte impresionanta la capitolul configuratie, ca sa nu mai amintim si de combinatia stabila dintre aluminiu si magneziu care pare sa prinda la extrem de multi producatori in ultima perioada.

Cum era si de asteptat din partea celor de la Dell, producatorul a pus la vanzare nu mai putin de 6 configuratii, cea mai ieftina fiind la pretul de 1000 fara un dolar, iar cea mai scumpa ascunzandu-se in spatele unui pret de lista la fel de rotund – 1500 dolari.

Dell XPS 15z, XPS 15zLa interior, pentru suma mai mica veti primi un Intel Core i5 2410M, 6GB DDR3, o placa video GeForce GT525M cu 1GB memorie dedicata si un hard disk de 500GB cu 7200RPM.

In ceea ce priveste configuratia de varf, daca bugetul va permite, veti primi un Core i7 cu 2,7 GHz, 8 GB RAM, 2GB VRAM si 750 GB spatiu de stocare. Chiar daca display-ul standard este HD Ready , pentru cativa dolari in plus alaturi de orice configuratie puteti primi un panou LCD Full HD.

Un aspect extrem de interesant este ca Dell se incapataneaza sa nu renunte la unitate optica slot loading, iar pe langa Wireless N, compania producatoare a gasit loc si de doua porturi USB 3.0.