Cateva motive pentru a cumpara o tableta cu 3G inclus

Cateva motive pentru a cumpara o tableta cu 3G inclus

software, GPS, Apple, iPhone 4, iPad 2, 3G, wireless, WiFi, internet

Exista conceptia, care bineinteles pleaca de la bani, cum ca o tableta ce detine doar un modul WiFi este suficienta pentru un utilizator si ca diferenta de pret intre una doar cu WiFi si una cu 3G este nejustificabila si nu merita platita. Ei bine, tin sa nu fiu de acord cu aceste afirmatii si va voi demonstra si de ce.

Nu sunt un utilizator inrait de tableta, dar sunt un utilizator inrait de tehnologie si de internet. Oriunde merg trebuie sa am cu mine macar un dispozitiv, cat de mic ar fi el, conectat la internet. Si, dupa cum stim bine, acoperirea de internet nu este chiar asa cum providerii tin sa se laude – sunt multe locuri unde semnalul este mai bun sau este singurul disponibil pentru un anumit provider, asa ca mi-am facut obiceiul sa car dupa mine si un modem de RDS, precum si o cartela PrePay de Cosmote. Si daca acestea se intampla sa nu aiba acoperire undeva anume, ma bazez pe internetul de la Vodafone.

software, GPS, Apple, iPhone 4, iPad 2, 3G, wireless, WiFi, internet

Suntem cu totii utilizatori pasionati ai internetului si trebuie intr-un final sa recunoastem acest lucru. Cati dintre voi nu cauta pe internet pana si cele mai banale lucruri pe care nu stiu sa le faca, ca sa nu mai vorbim de o locatie inainte sa mergeti acolo. Nu e mai simplu sa cauti pe internet o harta decat sa suni trei prieteni si sa ii rogi sa te indrume unde vrei sa ajungi, fiecare explicandu-ti alt traseu?

Smartphone-ul detine implicit o conexiune 3G pe care, daca detineti de exemplu un model cu Android 2.2, o puteti imparti cu alte dispozitive WiFi prin meniul deja inclus. Aceasta operatiune se numeste tethering. La noi in tara nu exista o limitare din partea operatorilor in acest sens, asa ca esti liber sa conectezi cate dispozitive doresti la telefonul mobil si sa imparti conexiunea de internet. Acest lucru era si este inca posibil chiar si la telefoanele Nokia cu un sistem de operare Symbian. Exista insa cateva mici neajunsuri in acest sens.

1. Durata de viata a acumulatorului telefonului mobil va scadea drastic, astfel veti fi nevoit sa carati nu unul ci doua incarcatoare tot timpul. Mai toate tabletele performante ca iPad 2 sau Motorola Xoom declara o autonomie de minim 8 ore sau chiar mai mult pentru navigare pe internet, pe cand un smartphone folosit pe post de WiFi Hotspot nu va rezista mai mult de 4-5 ore.

software, GPS, Apple, iPhone 4, iPad 2, 3G, wireless, WiFi, internet

2. Solutiile integrate sunt mai rapide. Chiar daca dureaza doar 1-2 minute sa configurati hotspot-ul pe smartphone acest lucru trebuie facut mai tot timpul cand doriti sa aveti acces la internet pentru a economisi din nou acumulatorul telefonului si pentru a evita conectarea altor „intrusi” la telefonul dvs. Bine, stiu ca se poate seta doar un singur client sau se poate configura o parola de acces la reteaua WiFi insa la fel de bine stiu ca se poate sparge destul de usor o conexiune wireless, va riscati sa lasati pe cineva sa faca trafic pe abonamentul dumneavoastra de date, si asa limitat la 1 GB sau 1.5 GB? Mai ales cand traficul extra este atat de scump.

3. Puterea semnalului. Spre deosebire de un smartphone o tableta detine o antena mai puternica. De obicei dimensiunea carcasei este singura responsabila pentru un semnal mai puternic, iar cand vorbim de o tableta avem la dispozitie macar un ecran de 7 inci. Acest lucru ar putea face conectarea posibila chiar si in locuri unde telefonul mobil spune ca reteaua este indisponibila.

software, GPS, Apple, iPhone 4, iPad 2, 3G, wireless, WiFi, internet

4. Majoritatea producatorilor de tablete folosesc un anumit tip de modul 3G, ce este alaturat de obicei unui modul GPS. Variantele fara 3G nu prea detin aceasta functie. La fel si iPad-ul, varianta cu 3G detine si un modul GPS care poate fi folosit cu usurinta atat cu Google Maps cat si cu alte softuri de navigare. Chiar daca nu sunteti in masina si tableta este asezata pe un suport va puteti orienta foarte bine intr-un oras necunoscut si aglomerat cu ajutorul dispozitivului.

5. Pretul de achizitie. Implicit veti pati mai putin pe un singur dispozitiv conectabil la internet si banuiesc ca acela ar fi tableta, in primul rand pentru dimensiunea mult mai mare a display-ului, viteza de lucru si usurinta in folosire.

 

Citește și: