05 oct. 2011 | 12:15

Apple vrea „sange, nu bani” – refuza oferta de pace a Samsung Australia

ACTUALITATE
Apple vrea

Review_Galaxy-Tab-10.1_is-no_iPadChiar daca lupta la nivel global dintre Apple si Samsung, in ceea ce priveste similitudinile dintre iPad 2 si Galaxy Tab 10.1 a devenit extrem de populara in mass media, in aceste zile s-a facut un mare pas inapoi in ceea ce priveste finalitatea evenimentelor.

In Australia, una din tarile in care lupta pentru patente este in toi intre cele doua companii, incercand sa-si scoata produsul pe piata pana in Craciun, Samsung a facut un gest neasteptat. Cu toate ca inca nu recunuoaste ca noul Galaxy Tab 10.1 seamana covarsitor cu iPad-ul, compania sud coreeana le-a oferit celor de la Apple o suma de bani ca o metoda de a ajunge o intelegere amiabila.

Pe langa faptul ca oferta respectiva a fost refuzata, mai trist e alt fapt, un avocat a afirmat ca acest caz nu are legatura cu bani, are legatura cu faptul ca gigantul din Cupertino asteapta ca o sentinta judecatoreasca sa confirme ca noua tableta a celor de la Samsung incalca unul sau mai multe din patentele Apple.

,,Motivul principal pentru care suntem aici este sa prevenim lansarea (tabletei) si mentinem situatia actuala.” a afirmat avocatul Steven Burley – reprezentantul Apple in acest caz pentru Reuters.

Daca e sa privim printre randuri, viitorul tabletei Samsung nu este foarte roz. Avand in vedere ca banii nu sunt o problema pentru Apple si se pare ca nici macar nu urmareste un castig financiar in acest caz, in curand orice persoana care va avea un Galaxy Tab 10.1 in posesie va fi clasificat ca ,,mandru posesor si unul din putinii”.

In Germania, Apple a castigat un proces asemanator si tableta Samsung nu se comercializeaza pe taram nemtesc. Pe parcursul evenimentelor de la IFA de la inceputul lunii trecute s-a pronuntat sentinta, context in care Galaxy Tab 10.1 a disparut de la standul companiei in aceeasi zi.