17 ian. 2017 | 09:11

CEO-ul Microsoft speră că inteligența artificială nu ne va lăsa fără joburi

ACTUALITATE
CEO-ul Microsoft speră că inteligența artificială nu ne va lăsa fără joburi

Foarte multe companii au pus accent pe inteligență artificială la CES 2017, dar Satya Nadella de la Microsoft încearcă să fie un pic mai rezervat față de AI.

În urmă cu câțiva ani, majoritatea discuțiilor despre inteligență artificială au fost destul de abstracte. Prea puțini știau cu ce se mănâncă, iar cei care au experimentat-o continuau să o asocieze cu fimele SF. Din momentul în care am început să avem asistenți virtuali pe telefon însă, întregul concept a devenit mai clar. Au urmat boxele cu asistenți virtuali, iar în viitorul foarte apropiat, majoritatea echipamentelor din casă vor fi conectate la internet și ne vor putea oferi informații de care avem nevoie.

Prin intermediul asistentului virtual Cortana și nu numai, Microsoft are foarte multe interese în domeniul inteligenței artificiale și speră ca această nouă generație de asistenți virtuali să ne facă viața mai ușoară. Interesant e însă faptul că Satya Nadella este totuși destul de ponderat în privința rolului acestor noi entități în viața noastră. CEO-ul Microsoft a exprimat niște opinii foarte interesante în cadrul conferinței DLD desfășurată în urmă cu câteva zile la Munich.

,,Nevoia fundamentală a fiecărei persoane este de a fi capabilă să-și folosească timpul într-un mod cât mai eficient, nu să zică – Înlocuiește-mă.” Nadella a spus că inteligența artificială a ajuns într-un stadiu interesant, în care este democratizată și disponibilă tuturor. ,,Cel mai mult mă entuziasmează nu doar promisiunea de AI demonstrată de aceste produse, ci posibilitatea de a lua aceste abilități și de a le pune în mâinile fiecărui dezvoltator și organizație.

Noile declarații au fost doar cele mai recente referințe către misiunea pe care CEO-ul Microsoft a afirmat-o în momentul în care a ocupat noua poziție în cadrul gigantului din Redmond. La momentul respectiv, a afirmat că își dorește să împuternicească fiecare persoană și fiecare organizație de pe planetă pentru a realiza mai mult.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele