05 ian. 2017 | 12:51

Samsung Notebook Odyssey e ideal pentru gaming în deplasare

ACTUALITATE
Samsung Notebook Odyssey e ideal pentru gaming în deplasare

De câțiva ani au neglijat segmentul de gaming, dar prin noul Samsung Notebook Odyssey, sud-coreenii ne demonstrează că se pricep la unelte capabile de divertisment.

Notebook-urile actuale se împart în foarte multe categorii, în funcție de scenariile pe care le aveți în minte. Dacă vreți ceva ușor și ultra portabil, opțiunile sunt foarte numeroase. În situația în care vă doriți un laptop de gaming, nu aveți la fel de multe variante, dar cele care există sunt foarte atrăgătoare și reușesc cu siguranță să se evidențieze în mulțime. În această categorie intră și Notebook Odyssey anunțat recent de cei de la Samsung.

Prezentat pentru prima oară în cadrul standului companiei de la CES 2017, Samsung Notebook Odyssey este disponibil în două variante cu un design similar și două diagonale, 15,6 și 17,3 inci. Între cele două, decizia de achiziție va fi dată de gradul de portabilitate pe care vi-l doriți, deoarece performanța este foarte similară. Ca design, în ambele cazuri vorbim de o carcasă neagră mată cu accente roșii. Până și tastatura este retroiluminată cu o culoare roșie cât se poate de discretă.

Pentru că spațiul de pe margini nu a fost o problemă, conectica este foarte generoasă. Aveți trei porturi USB dintre care unul este USB 3, un port Gigabit Ethernet, o ieșire audio și un port HDMI de dimensiuni standard. În contextul în care vorbim de un sistem pentru gaming ce are nevoie de mult spațiu pentru ventilație, greutatea de 2,5 kilograme este mai mult decât decentă.

La un sistem de gaming, configurația hardware este cea mai importantă. În cazul Samsung Notebook Odyssey aceasta include un procesor Intel Core i7 de generația a șaptea, până la 32GB DDR4 RAM și o combinație dintre un hard disk standard de 2,5 inci cu capacitate de un TB și un SSD de 256GB. Pe partea de grafică, nu ar trebui să întâmpinați nici un fel de probleme datorită plăcii video NVIDIA GeForce GTX 1050.

Modelul de 17 inci mai întârzie un pic, dar acela va avea o tastatură ce va putea fi luminată în mai multe culori, iar cu un panou de 300 niți se va preta mai mult pentru gaming în lumină naturală. În schimb, versiunea de 15 inci de Samsung Notebook Odyssey va costa 1200 de dolari și va disponibilă din luna februarie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele