03 ian. 2017 | 11:21

Qualcomm dezvăluie procesorul care va defini anul 2017

ACTUALITATE
Qualcomm dezvăluie procesorul care va defini anul 2017

Qualcomm are planuri mari pentru procesorul Snapdragon 835, care se anunță a fi ceva foarte special, iar toate detaliile vor apărea la CES.

Durata de viață a bateriei va fi unul dintre punctele forte ale bateriei, dar Qualcomm aduce multe alte upgrade-uri care să reflecte rapiditatea cu care se schimbă lucrurile pe piața telefoanelor mobile. Realitatea virtuală va fi, de asemenea, îmbunătățită cu ajutorul noului procesor.

Camerele foto care vor lucra cu procesorul Snapdragon 835 vor fi mult mai fluente, de asemenea. Focalizarea va fi mult mai rapidă, iar stabilizarea optică va fi considerabil mai eficientă. Cipul Qualcomm ar trebui să fie capabil și să combine mai multe imagini pentru a mări claritatea fotografiei finale, pentru a reduce zgomotul, dar și pentru a adăuga efecte HDR.

Acest procesor este primul de la Qualcomm care se bazează pe tehnologia 10nm, astfel că are dimensiuni cu 30% mai reduse decât ale modelului 820. De asemenea, este cu 27% mai rapid decât modelul anterior și reușește să consume și cu 40% mai puțină energie electrică, arată engadget.com.

În teorie, asta ar trebui să ducă la crearea unor telefoane mai subțiri, dar care să aibă mai mult loc pentru baterii mai mari. De asemenea, tehnologia Quick Charge 4 îți va oferi o durată de viață a bateriei de până la 5 ore după doar 5 minute de încărcare.

Qualcomm nu oferă detalii și cu privire la telefoanele care vor beneficia de acest procesor, dar se știe deja că primele dispozitive care vor avea la bază Snapdragon 835 vor apărea pe piață în prima jumătate a lui 2017. Astfel, există o șansă reală ca modele precum Samsung Galaxy S8 să beneficieze de un astfel de procesor.