07 dec. 2016 | 13:14

Noi informații cu privire la următorul procesor Snapdragon 835

ACTUALITATE
Noi informații cu privire la următorul procesor Snapdragon 835

Qualcomm Snapdragon 835, procesorul care ar putea fi inclus în următorul Samsung Galaxy S7, a apărut de curând într-un nou benchmark.

Samsung și Qualcomm colaborează deja de ceva vreme în ceea ce privește fabricarea de procesoare,  iar în urmă cu câteva zile, ele au confirmat faptul că vor dezvolta împreună și procesorul Snapdragon 835. Zvonurile apărute până acum menționau că, în cazul acestuia, va fi folosit procesul de fabricare pe 10 nanometri FinFET, iar modificările implementate permit creșterea vitezei cu până la 27%. Mai mult decât atât, unii sugerau că acesta va include opt nuclee, nu patru, precum Snapdragon 820 sau 821, americanii urmând a apela la o nouă unitate pentru procesare grafică: Adreno 540.

Informațiile acestea au fost confirmate acum de un benchmark descoperit pe site-ul GFXBench. În mod interesant, acesta ar urma să fie primul chip octa-core Qualcomm. Dispozitivul ar fi tactat la nu mai puțin de 2,2GHz, și va include procesorul grafic Adreno 540, care va fi cu aproximativ 30% mai puternic față de Adreno 530. Așa cum menționează și Phonearena, creșterea respectivă este impresionantă din orice punct de vedere.

snapdragon 835

Cât despre dispozitivul folosit pe parcursul testelor, lista de specificații a acestuia includea, printre altele, 4GB RAM și 64GB pentru stocarea, toate acestea fiind ascunse în spatele unui display QHD cu o diagonală de 5,9 inci. Sistemul de operare rulat era Android 7.0 Nougat, iar camera foto principală era de 20 de megapixeli. Este posibil să avem aici de-a face cu un dispozitiv special pentru test, sau chiar cu un viitor flagship.

Qualcomm ar urma să implementeze, printre altele, tehnologia Quick Charge 4.0, pentru o reîncărcarea mai rapidă a dispozitivelor. Aceasta va fi disponibilă și pentru producătorii de telefoane mobile și va asigura o autonomie de cinci ore după doar cinci minute de reîncărcare. Snapdragon 835 va fi cu 40% mai eficient decât predecesorul său și ar putea fi inclus în terminale precum Samsung Galaxy S8, Xiaomi Mi 6 sau Oppo Find 9.