07 dec. 2016 | 14:28

OnePlus 4 ”a murit”: trăiască OnePlus 5

ACTUALITATE
OnePlus 4 ”a murit”: trăiască OnePlus 5

Chinezii ar putea ”sări” peste o generație și ar putea introduce modelul OnePlus 5 pe parcursul anului viitor.

În urmă cu câteva zile, chinezii de la OnePlus au introdus pe piață modelul 3T. După cum scri și în review-ul nostru pentru dispozitivul respectiv, OnePlus 3T vine cu câteva plusuri importante la interior și rezolvă câteva dintre ”problemele” primei versiuni.

OnePlus 3T vine într-un corp metalic unibody și este construit în jurul unui display de 5,5 inch cu rezoluție full HD. Sub ecran se află un cip Snapdragon 821, cu patru nuclee, două de 2,35GHz și două de 1,6GHz. OnePlus 3T este primul smartphone cu noul cip Qualcomm care ajunge la noi în redacție și unul dintre (foarte) puținele terminale de pe piață care îl folosesc. Alături de el ”muncesc” și 6GB RAM, iar procesorul grafic este Adreno 530. Bateria este și ea o noutate. Dacă modelul anterior avea 3.000 mAh, OnePlus 3T vine cu o baterie de 3.400 mAh.

Dar chiar înainte ca acest telefon să fie introdus pe piață, oamenii începuseră să vorbească despre OnePlus 4. Acum, însă, există zvonuri conform cărora modelul respectiv nu va apărea niciodată pe piață, chinezii fiind hotărâți să facă pasul către OnePlus 5. Motivul este unul oarecum ciudat: în China, cifra ”4” este considerată purtătoare de ghinion.

Site-ul Know You Mobile menționează faptul că am putea vedea o carcasă ceramică, fabricată de aceeași companie care s-a ocupat de crearea exteriorului dispozitivului Xiaomi Mi Mix. În ceea ce privește specificațiile, se zvonește că OnePlus 5 ar putea include un procesor Qualcomm Snapdragon 835 octa-core, 6GB RAM și un ecran cu o diagonală de 5,5 inci, care va suportă o rezoluție QHD.

OnePlus 3T este un flagship din toate punctele de vedere, un smartphone premium care nu face compromisuri nici la partea de specificații, nici la partea de design. Și, desigur, este considerabil mai ieftin decât toți competitorii săi. Nu putem decât să sperăm că OnePlus 5 va fi la fel de reușit.