14 nov. 2016 | 17:06

Cum scapi de ”invitațiile” la Microsoft Edge din Windows 10

ACTUALITATE
Cum scapi de ”invitațiile” la Microsoft Edge din Windows 10

S-a dezbătut mult modul în care Microsoft vă servește reclame în Windows 10, dar în privința Microsoft Edge, parcă depășește orice limită.

Există multe motive pentru care ar fi bine să vă instalați Windows 10 ca utilizator de PC. Trebuie însă să luați această decizie luând în calcul modul ostentativ prin care gigantul din Redmond încearcă să vă combine să vă instalați diverse aplicații sau să rulați anumite aplicații. Prima oară când veți apăsa pe butonul de start, de exemplu, veți vedea un buton mare ilustrat Get Office. În spatele acelui click se ascunde o investiție de minim 90 de euro pe un abonament la Office 365, dar valoarea poate crește semnificativ în funcție de varianta pe care o doriți.  Invitația la Office reprezintă însă o bucată insignifiantă din arsenalul Microsoft.

Odată cu instalarea Anniversary Update, Microsoft face eforturi supra omenești de a vă convinge să renunțați la Chrome, Firefox sau orice alt browser, de dragul Microsoft Edge. Partea neplăcută este că aceste notificări sunt generate de sistemul de operare, iar dacă sunteți de părere că le dezactivați din Edge, vă înșelați. windows-10-recomanda%cc%86ri

Soluția implică să faceți click pe Start și să intrați în System la secțiunea Notifications & Actions. În partea de jos a acestei ferestre, aveți grijă să debifați ,,Get tips, tricks, and suggestions as you use Windows”. Din acest moment, nu veți mai primi respectivele ,,invitații”.

Mai există însă o problemă, iar aceast vizează notificările pe care le primiți de la diverse webiste-uri, precum Facebook, Twitter și alte publicații online. Pentru a le dezactiva, intrați în Microsoft Edge și faceți click pe cele trei puncte din dreapta sus. Din respectivul meniu, accesați View Advanced Settings. Sub Notifications, faceți click pe Manage și analizați fiecare pagină web care a cerut vreodată dreptul de a vă trimite notificări. Debifați-le pe cele de care doriți să scăpați.

microsoft-edge-suggestion

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele