12 nov. 2016 | 09:15

HTC Vive fără fire va oferi experiența VR ideală în curând

VIDEO ACTUALITATE

După ce am asociat timp de mai bine de un an experiențele de realitate virtuală cu un amalgam de fire groase, HTC Vive se pare că poate renunța la ele prin intermediul unui gadget accesibil.

Atât Oculus Rift, cât și HTC Vive oferă experiențe VR spectaculoase pe care trebuie să le încercați măcar o dată pentru a le aprecia adevărata valoare. Marea lor limitare constă însă în firele groase care pleacă de la headsetul de pe cap la super computerul de care aveți nevoie pentru a rula un joc în condiții optime. Producători precum HP, MSI sau Alienware au fost atât de siguri de necesitatea respectivelor fire, încât au anunțat PC-uri sub formă de ghiozdane pe care să le cari în spate, dacă vrei să ai parte de o sesiune de gaming VR mobilă.

Se pare însă ce se poate și mai ușor decât atât, iar soluția vine de la o companie mai puțin cunoscută, intitulată TPCAST. Gadgetul ilustrat mai sus va deveni produs de serie în prima parte a lui 2017 și, cu doar 220 de dolari, vă va permite să plecați de lângă computer atunci când vreți să mergeți la explorat într-o lume virtuală. Fără a avea neapărat un nume, cel puțin momentan, dispozitivul a fost produs prin intermediul programului Vive X, menit să investească până la 100 de milioane de dolari în companii ce lucrează la accesorii pentru Vive.

Partea cea mai bună este că președintele regional Vive pentru China, care a avut ocazia să experimenteze produsul, ne asigură că nu există nici un fel de diferență sau întârziere dacă optați pentru soluția fără fire, în defavoarea celei cu fire. Mai mult decât atât, Alvin W. Graylin este convins că acest produs va îmbunătăți semnificativ experiențele VR și va avea abilitatea de a atrage și mai mulți gameri în acest domeniu relativ nou. În privința autonomiei, momentan, creația celor de la TPCAST promite o oră jumate departe de priză, dar se lucrează deja la o baterie suplimentară pe care să o puteți ține în buzunar.

Pentru o eventuală achiziție și mai multe detalii despre produs, puteți accesa pagina HTC China.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele