28 oct. 2016 | 18:08

Autoritățile vor să închidă unul dintre cele mai mari site-uri pentru filme și seriale online

ACTUALITATE
Autoritățile vor să închidă unul dintre cele mai mari site-uri pentru filme și seriale online

Unul dintre cele mai populare site-uri care oferă filme și seriale online a fost dat în judecată.

Așa cum am mai spus, anul 2016 nu a fost unul foarte bun pentru site-urile de torrente și cele cu filme și seriale online. Kickass Torrents, de exemplu, a fost subiectul unei dintre cele mai importante știri din acest an, site-ul fiind închis de autorități după ce presupusul deținător al acestui, un ucrainean numit Artem Vaulin, a fost arestat în Polonia. La scurt timp după ce Kickass Torrents a fost închis, a venit rândul cunoscutului Torrentz.eu, iar ulterior, a urmat și site-ul TorrentHound.

Acum, autoritățile se pare că au pus ochii pe un alt serviciu popular. Este vorba, mai exact, despre site-ul Fmovies. După cum scrie și publicația TorrentFreak, deși a fost lansat în urmă cu doar câteva luni, Fmovies a reușit să devină unul dintre cele mai populare site-uri din lume. Astfel, a reușit să atragă atenția unor organizații extrem de puternic, iar o organizație media din Insulele Filipine a hotărât să acționeze site-ul în instanță.

”Site-ul acuzatului este un exemplu clasic de operațiune pirat, întrucât nu ia în considerare drepturile ABS-CBN și se folosește de proprietatea intelectuală ABS-CBN. Prin urmare, aceasta cere Curții să intervină pentru a pune capăt acitivtăților de piraterie”, scriu avocații filipinezilor. Organizația susține că serviciul de streaming i-a cauzat pagube considerabile prin practicile sale.

Pentru moment, însă, nu se știe cu exactitate cine este în spatele site-ului Fmovies, însă sunt șanse mari ca persoanele respective să nu fie din Statele Unite ale Americii. ABS-CBN susține, totuși, că acesta se află în jurisdicția americanilor deoarece funcționează în statul Florida. ABS-CBN nu este implicată în prima situație de acest fel în America. În urmă cu ceva vreme, filipinezii l-au dat în judecată pe deținătorul unor site-uri de streaming relativ mici, iar acesta a fost obligat de judecători să le plătească daune în valoare de zece milioane de dolari.