26 oct. 2016 | 09:55

WhatsApp introduce, în sfârșit, apelurile video

ACTUALITATE
WhatsApp introduce, în sfârșit, apelurile video

Se vehiculează de mult timp că vom putea iniția apeluri video cu WhatsApp, iar acum, respectiva funcție, a devenit realitate.

În cazul în care erați în pană de aplicații cu care să vă vedeți prietenii de peste mări și țări, cea mai recentă versiune de WhatsApp tocmai a introdus această funcție în varianta pentru publicul larg. În contextul în care puteți purta deja astfel de conversații prin intermediul Messenger, Facetime, Skype sau Google Duo, ați fi tentați să credeți că această actualizare a venit cam târziu. Nu este însă chiar așa.

Cei mai mulți dintre noi își doresc să folosească o singură aplicație pentru toate nevoile de comunicații între prieteni. Având în vedere că peste un miliard de persoane folosesc deja WhatsApp, este îmbucurător că aplicația nu se mai rezumă doar la mesaje text sau apeluri audio. În teorie, noua funcție ar trebui să ajungă în toate colțurile mapamondului în următoarele zile și săptămâni. Dacă nu mai aveți răbdare, puteți instala acest beta de pe APK Mirror, pentru a iniția acum o video conferință, cu condiția să aveți un smartphone cu Android.

Ca o retrospectivă, merită reținut că încă din luna mai a acestui an, cei de la WhatsApp au lansat un beta cu funcția de apeluri video, dar a stat foarte puțin online până când a fost eliminată. Cei de la Engadget au și testat calitatea unui apel video prin intermediul WhatsApp între Franța și Anglia și, din câte se pare, calitatea a fost peste așteptări, atât audio, cât și video. În mod evident, contează foarte mult și calitatea conexiunii la internet, dar important este să existe funcția.

Din păcate, posesorii de iPhone sunt neglijați de această dată. În mod evident, WhatsApp cu posibilitatea de apeluri video va ajunge și pe iPhone, dar vor mai trece câteva săptămâni sau luni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele