21 oct. 2016 | 10:55

WhatsApp pentru iOS primește o actualizare inspirată din Snapchat

ACTUALITATE
WhatsApp pentru iOS primește o actualizare inspirată din Snapchat

Dacă aveți un iPhone și sunteți încântați de editarea manuală a fotografiilor pe telefon, noua versiune de WhatsApp s-ar putea să vă potolească setea creativă pentru astfel de performanțe.

WhatApp este o aplicație a celor de la Facebook care a evoluat semnificativ în ultimii ani. Fiecare actualizare a introdus funcții complet noi care, deși existau într-o formă sau alte în alte aplicații similare de chat, important este că au ajuns și în cea mai populară soluție de conversații în format digital.

Singura problemă derivată din actualizările aduse WhatsApp este faptul că respectivele update-uri nu ajung simultan la utilizatorii de iOS și cei de Android. Ca urmare, deși au trecut câteva săptămâni de când posesorii de telefoane Android au putut să editeze mult mai facil clipuri video și imagini statice, abia la această oră, aceeași funcționalitate a ajuns pe iPhone.

Noua actualizare detaliată în imaginea de mai jos, face referire la posibilitatea desenării cu mâna liberă pe imagini și clipuri înainte ca acestea să fie expediate către destinatar. Din prisma faptului că ați întâlnit-o pentru prima oară pe Snapchat, s-ar putea să-și fi pierdut un pic din farmec această opțiune, dar tot merită încercată.

Versiunea actualizată de iOS de WhatsApp poate fi deja descărcată gratuit din AppStore, deși nu se știe dacă interlocutorul vostru trebuie să o aibă de asemenea instalată pentru a vedea respectivele caricaturi. Cel mai probabil, nu este cazul. În definitiv, cei care folosesc Android au utilizat-o de ceva timp și nu au întâmpinat nici un fel de dificultăți.

Sintetizând, schimbările au fost explicate cel mai bine în comunicatul care însoțește lansarea. ,,Acum, puteți desena sau puteți adăuga text și emoticoane pe fotografii și clipuri video. Puteți alege dimensiunea pensulei și stilul de font, mișcând cu degetul spre stânga pe selector de culori. Când desenați, puteți de asemenea să selectați două pensule speciale, cu rolul de pixelare și îndepărtare a culorilor.

whatsapp-camera

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele