26 oct. 2016 | 07:32

O vulnerabilitate gravă vă obligă să vă instalați iOS 10.1

ACTUALITATE
O vulnerabilitate gravă vă obligă să vă instalați iOS 10.1

iDevice-urile nu sunt perfecte, iar numărul foarte mare de vulnerabilități din ultimii ani, care vă pun securitata datelor în pericol, confirmă acest lucru. Din acest motiv, este foarte important să instalați iOS 10.1, actualizarea lansată aseară de Apple.

De câteva ori pe an, utilizatorii de iPhone, iPad, Apple Watch și Mac beneficiază de niște actualizări de software. Multe dintre ele includ funcții noi, dar aproape toate remediază vulnerabilități de securitate. În cazul iOS 10.1 lansat de curând, dacă nu vi-l instalați, riscați ca telefonul vostru să poată fi controlat cu ușurință de la distanță din momentul în care ați deschis un banal fișier JPEG. Cu alte cuvinte, o poză aparent banală vă poate pune în pericol toate informațiile pe care le aveți stocate pe iPhone sau iPad. Mai mult decât atât, iDevice-ul poate ajunge și să fie controlat de la distanță.

Primele informații despre această vulnerabilitate foare gravă au fost făcute publice de către The Hacker News, urmând ca apoi să fie preluate de mai multe publicații online. Trecând peste faptul că astfel de particularități desființează complet mitul telefoanelor Apple care sunt imbatabile, mai frustrant este faptul că este atât de ușor ca o persoană cu intenții malițioase să vă controleze gadgetul favorit.

Singurul efort pe care trebuie să-l facă cineva implică să vă convingă să deschideți respectivul fișier JPG sau PDF modificat, iar din acel moment, este o chestiune de câteva secunde până când un hacker poate executa linii de cod arbitrat pe iDevice-ul infectat. Fișierul respectiv poate fi primit prin email sau deschis de pe un site web.

Partea bună este că această vulnerabilitate, înainte să fie făcută publică, a fost trimisă celor de la Apple, care s-au ocupat cu remedierea ei prin iOS 10.1. Cu alte cuvinte, dacă insistați să nu vă instalați acest update, în mod sigur, terminalul vostru va continua să fie vulnerabil.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele