27 sept. 2016 | 10:48

Google Pixel 3 ar putea fi primul notebook cu Andromeda

ACTUALITATE
Google Pixel 3 ar putea fi primul notebook cu Andromeda

În mod uzual, nu sunt foarte multe zvonuri despre laptopurile Google, dar se pare că gigantul din Mountain View lucrează intens la Google Pixel 3 cu sistem de operare Andromeda.

După ce timp de mai bine de un an am discutat despre posibilitatea realizării unui hibrid între Chrome OS și Android, în ultimele zile au început să apară online tot mai multe zvonuri despre Andromeda. Sistemul de operare minune se pare că va fi inclus pe mai multe dispozitive ale companiei americane, începând cu tablete și terminând cu o serie de notebook-uri hibride.

Primul astfel de laptop va purta numele de Pixel 3 și s-ar putea să ajungă în magazine abia în cel de-al treilea trimestru al anului viitor. În-house, proiectul poartă numele de Bison și, cu toate că mai este aproximativ un an până la materializarea sa, inginerii gigantului din Mountain View face eforturi semnificative pentru a-l face atrăgător.

Pe lângă faptul că va rula Andromeda, un hibrid Android și Chrome OS cu acces la toate aplicațiile din Google Play, Pixel 3 are câteva particularități foarte interesante. Merită reținut că o astfel de inițiativă este complet diferită de eforturile Google de a aduce Google Play pe Chrome OS. Nicăieri pe suprafața Pixel 3 nu va figura brandingul de Chromebook.

În privința specificațiilor, noul laptop va fi ostentativ de subțire și se va ascunde în spatele unui display de 12,3 inci. Sunt șanse foarte mari să vorbim de un hibrid, care funcționează la fel de bine ca tabletă sau laptop. La interior, acesta va utiliza un procesor Intel M3 sau M5 Core, până la 16GB RAM și 128GB spațiu de stocare. S-ar putea, de asemenea să includă un senzor de amprentă, o ieșire de căști stereo și două porturi UBS-C. Exceptând suportul pentru stylus, Pixel 3 s-ar putea să aibă destul de multe în comun cu MacBook-ul celor de la Apple.

Prețul de start pentru Google Pixel 3, începând cu cel de-al treilea trimestru din 2017, va fi de 800 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele