19 sept. 2016 | 09:39

Cât de ușor repari un iPhone 7 sau 7 Plus

ACTUALITATE
Cât de ușor repari un iPhone 7 sau 7 Plus

Cu ocazia fiecărei lansări de gadgeturi, cei de la iFixit și-au făcut un scop în viață din a le demonta, iar noile iPhone 7 și 7 Plus nu sunt o excepție de la regulă.

Publicația online iFixit se numără printre primele care pune mâna pe un nou telefon, o nouă tabletă sau orice alt tip de gadget. Scopul lor este să dezasambleze respectivele aparate și să tragă o concluzie legată de dificultatea procesului de reparare și înlocuire a diverselor piese. Aceeași publicație face dezvăluiri importante legate de tipul componentelor din interior.

Vizavi de iPhone 7, la prima vedere, acestea sunt cam la fel de ușor de reparat. Problema este prețul foarte mare al componenetelor. Asta înseamnă că ar fi bine să vă așteptați la investiții semnificative, dacă nu cumva aveți garanție și problema voastră este acoperită de respectivul document.

Trăgând linie, atât iPhone 7, cât și iPhone 7, din perspectiva celor de la iFixit, au beneficiat de nota 7 dintr-un maxim de 10, când vorbim de ușurința de reparare. iPhone 6 în 2014 și iPhone 6S în 2015 au primit aceleași note. În privința detaliilor, sunt câteva părți bune și câteva elemente mai puțin bune ce merită avute în vedere dacă vreți să vă reparați singuri telefonul.

Bateria de la iPhone 7 este foarte ușor de îndepărtat și înlocuit. Butonul principal Home capacitiv este un mare pas înainte pentru anduranța gadgeturilor portabile Apple. Acestea tindeau să devină nefuncționale foarte ușor în trecut, dar nu mai este cazul la 7. Cele mai mari dificultăți legate de repararea iPhone 7 sunt derivate din sistemul de rezistență la apă implementat de către Apple. Acesta complică destul de tare procesul de înlocuire al unui ecran. În plus, gigantul din Cupertino a găsit de cuviință să introducă un nou tip de șurub în trei colțuri undeva în carcasă, ducând numărul șurbelnițelor necesare la dezasamblare la 4.

În final, cel mai bine ar fi să apelați la un service oficial Apple pentru a vă repara telefonu, dar este îmbucurător faptul că un alt centru de reparat telefoane ar trebui să se chinuie foarte mult.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele