19 sept. 2016 | 13:52

Pentru prima oară, Skype te ajută să trimiți SMS-uri

ACTUALITATE
Pentru prima oară, Skype te ajută să trimiți SMS-uri

Cu toate că s-ar putea să vă orientați către Messenger sau WhatsApp pentru nevoile voastre de comunicare în format text, cea mai recentă versiune de Skype, face o treabă foarte bună la acest capitol.

S-ar putea ca popularitatea Skype să nu fi crescut în același ritm precum WhatsApp sau Messenger în ultimii ani, dar asta nu înseamnă că Microsoft nu trebuie să facă eforturi pentru a introduce noi funcții in-app. Populara aplicație de VoIP primește deseori actualizări, dar cele mai multe sunt de securitate sau pentru acoperirea unor vulnerabilități, nu pentru introducerea de funcții noi. Există însă și excepții.

În cea mai recentă versiune Preview de Windows 10, versiunea beta de Skype, atât pentru PC, cât și pentru Mobile include posibilitatea trimiterii și recepționării de SMS-uri. Astfel, orice utilizator de Windows 10 Mobile, care are un computer cu Windows 10, poate începe o conversație cu un prieten pe smartphone și o poate continua pe computer. Reversul este de asemenea valabil.

Singura limitare sau, mai bine zis, particularitatea de care trebuie să aveți grijă, ține de definirea Skype Preview ca aplicație implicită de mesagerie pe Windows 10 Mobile. În mod evident, respectivul proces durează doar câteva secunde, iar avantajele sunt pe termen lung. La final, în aceeași aplicație, veți vedea atât mesaje de tip SMS, cât și cele de chat trimise prin internet, în aceeași aplicație.

Ca denumire, noua funcție poartă numele de Messaging Everywhere și a fost anunțată pentru prima oară în luna aprilie a acestui an. Nu a trecut mult timp până când aceeași funcție a fost disponibilă utilizatori înscriși în programul Windows Preview. Mulți au fost de părere că lansarea Windows 10 Anniversary Preview va include și Messaging Everywhere, dar nu a fost așa.

În definitiv, oficialii Microsoft au anunțat că orice utilizator de gadgeturi cu Windows 10, prin intermediul aplicației universale Skype, în câteva luni, vor putea trimite și primi SMS-uri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele