12 aug. 2016 | 19:55

Playtech News Bytes: Facebook și AdBlock, autopilotul Tesla și lenea ca motiv de mândrie

VIDEO
Playtech News Bytes: Facebook și AdBlock, autopilotul Tesla și lenea ca motiv de mândrie

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un episod nou în fiecare vineri.

În mediul online, suntem agasați de reclame la tot pasul. Din fericire, există programe precum AdBlock care fac navigarea mult mai plăcută. Din păcate, programele de acest gen nu vor mai funcționa și pe Facebook. Rețeaua socială tocmai a anunțat că utilizatorii săi nu vor mai avea cum să se ferească de reclame. Încă nu se știe ce tehnologie folosește Facebook pentru a-și livrea anunțurile indiferent dacă utilizatorii au sau nu AdBlock instalat, dar asta nu este singura schimbare anunțată. De acum, veți putea selecta reclamele care vi se par utile și veți putea alege să nu mai vedeți deloc reclame de la anumite companii. Setările se vor putea face din contul personal, iar mai multe detalii despre schimbările Facebook găsiți pe site-ul Playtech.ro.

Poate că mașinile care se conduc singure îi sperie pe unii șoferi, dar trebuie luat în calcul faptul că ele ar putea ajunge să salveze vieți. Exact asta s-a întâmplat zilele trecute, în Statele Unite. Un bărbat din Missoury a simțit o durere puternică în piept în timp ce își conducea automobilul Tesla X. Nemaifiind în stare să controleze automobilul, bărbatul l-a trecut pe pilot automat și s-a lăsat transportat peste 30 de kilometri, la cel mai apropiat spital. Acolo, doctorii au descoperit că șoferul suferise un embolism pulmonar și au reușit să-i salveze viața. Mai multe detalii despre această poveste găsiți pe site-ul Playtech.ro.

Oamenii de știință au vești bune pentru persoanele leneșe. Cu toate că nu este privită cu ochi buni, lenea ar putea fi semnul unei inteligențe superioare. Un studiu efectuat de cercetătorii din Florida arată că persoanele leneșe au un coeficient de inteligență mai crescut. Mai mult, studiul sprijină și ideea potrivit căreia oamenii cu IQ ridicat se plictisesc foarte ușor.  Acest lucru îi determină să petreacă mai mult timp gândindu-se la diverse alte lucruri. Și, cu toate că acum aveți un motiv să vă mândriți cu lenea voastră, există un dezavantaj considerabil: sănătatea voastră va avea de suferit din cauza stilului de viață sedentar. Toate detaliile despre acest studiu le găsiți pe site-ul Playtech.ro.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este Bun Hur. Creat după romanul din 1880 al lui Lew Wallace, filmul spune povestea evreului Ben Hur, un prinț al Ierusalimului trădat și acuzat pe nedrept de fratele său vitreg, Messala. Reușind să supraviețuiască anilor grei de sclavie, prinţul evreu se întoarce pentru a-și face dreptate în arenă, într-o spectaculoasă şi mortală cursă de care. Filmul va fi disponibil în format 3D şi IMAX 3D.