21 iul. 2016 | 10:11

Microsoft McLaren avea 3D touch înaintea iPhone-ului, dar nu a ajuns pe piață

ACTUALITATE
Microsoft McLaren avea 3D touch înaintea iPhone-ului, dar nu a ajuns pe piață

Microsoft McLaren, în urmă cu câțiva ani, a fost subiectul mai multor zvonuri, deși abia acum aflăm toate detaliile despre atrăgătorul dispozibil cu Windows Phone.

Dacă ar fi văzut într-un final lumina reflectoarelor, acesta ar fi fost ultimul telefon Nokia cu Windows Phone, înainte că divizia Lumia și o mare parte dintre proprietățile intelectuale ale companiei finlandeze să treacă în curtea Microsoft.

Microsoft McLaren, în stadiu de prototip, desigur, din motive greu de înțeles, a fost testat zilele trecute într-un scurt review, de cei de la Windows Central. Având în vedere că la momentul respectiv mai exista un pic de încredere în platforma Windows Phone, este interesant de văzut care sunt inovațiile tehnologice care ar fi putut ajunge la utilizatori, dacă aparatul ar fi fost într-un final lansat.

Menit pentru lansare la finele lui 2014, McLaren nu avea neapărat o configurație hardware revoluționară, dar se mândrea totuși cu o versiune de 3D Touch cu aproximativ un an înaintea celor de la Apple. Aceasta era deja destul de finisată și integrată într-un mod interesant cu interfața Windows Phone, ridicând și mai multe întrebări legate de anularea lansării pe piață a Microsoft McLaren. Era suficient doar să vă apropiați cu degetul de un Live Tile, iar proximitatea degetului vostru de ecran era percepută ca o dovadă a faptului că vreți să accesați sub-tile-urile din acel meniu. În plus, printr-un sistem inovativ de senzori, telefonul nu ar fi stat cu ecranul pornit decât atunci când îl țineați în mână.

Din păcate, nu a putut fi testată camera de 20 de megapixeli din McLaren din cauza software-ului beta ce-i limitează rezoluția la doar 8 megapixeli. În altă ordine de idei, aparatul era construit în jurul unui panou Full HD de 5,5 inci și folosea un procesor Snapdragon 800. Designul nu este neapărat revoluționar și ne aduce mai degreabă aminte de Lumia 930 și Lumia 1520.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele