15 iul. 2016 | 14:38

Reacția internetului în urma atacurilor de la Nisa

ACTUALITATE
Reacția internetului în urma atacurilor de la Nisa

Un atac terorist a avut loc la Nice, unde un șofer de camion a intrat cu vehiculul într-o mulțime.

Un șofer de camion a omorât peste 80 de oameni care serbau ziua Franței în orașul Nisa. Din câte se pare, acesta avea asupra sa arme automate şi grenade, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate franceze, citate de postul BFM TV. Camionul a lovit cu viteza de 60-70 km/h pe o distanţă de circa doi kilometri, trecând peste sute de persoane aflate pe Bulevardul „Promenade des Anglais”. Bilanțul victimelor este de 84 de morți și 150 de răniți, printre răniți aflându-se și doi români.

Atac terorist Nisa

Conform unor surse, în vehiculul de 16 tone, cu lungimea de 10 metri, al cărui şofer a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, au fost găsite arme automate şi grenade. Poliţia a anunţat că focurile de armă auzite au fost trase de forţele de ordine pentru oprirea camionului.

Atac terorist Nisa 1

Desigur, reacțiile din partea unor cele mai cunoscute figuri pe plan mondial nu s-au lăsat așteptate. Aceștia condamnă atacurile sângeroase care au dus la uciderea a zeci de oameni, iar țări precum Statele Unite ale Americii s-au oferit să ajute Franța în mod necondiționat. Prin intermediul unui comunicat oficial, Casa Albă face referire la valorile pe baza cărora a fost construită Republica și își manifestă încrederea în tăria de spirit a poporului francez.

Nici candidații la președinția Americii nu au stat deoparte și au lansat mesaje de încurajare pentru francezi. Desigur, fiecare dintre ei a ales să se concentreze asupra anumitor aspecte, care se potrivesc cu agendele lor. Hillary Clinton, de exemplu, susține că atacul nu face decât să întărească alianța și determinarea statelor din toată lumea în lupta împotriva terorismului. Donald Trump, de cealaltă parte, a avut două mesaje separate. Într-unul dintre cele menționează amânarea unei conferințe de presă, iar în altul specifică faptul că ”situația devine mai dificilă” și se întreabă ”când ne vom învăța minte”.