08 iul. 2016 | 16:54

Fujifilm X-T2 este cel mai important upgrade din clasa mirrorless

ACTUALITATE
Fujifilm X-T2 este cel mai important upgrade din clasa mirrorless

În ultimele săptămâni am văzut tot mai multe zvonuri legate de atrăgătorul Fujifilm X-T2, dar odată cu lansarea sa oficială, putem analiza în detaliu toate particularitățile acestui mirrorless de top.

Cei de la Fujifilm au deja câțiva ani în care ne-au uimit cu aparate foto ce nu pot fi trecute cu vederea, datorită combinației foarte atrăgătoare de design clasic cu tehnologii de vârf, iar noul Fujifilm X-T2 nu este o excepție de la regulă.

În mare parte, zvonurile în privința noului Fujifilm X-T2 au fost corecte, iar acesta materializează un upgrade important de la un senzor APS-C de 16 megapixeli în modelul anterior X-T1, până la un senzor APS-C de 24 de megapixeli. Un pic mai masivă decât modelul precedent, nu va fi foarte greu să observați că, în cazul unui upgrade, husele sau carcasele de la X-T1 nu se vor potrivi la X-T2. Noul sistem de autofocus include 325 de puncte, dintre care 169 sunt cu detecție de fază. Printr-un așa numit Boost Mode, cei de la Fujifilm se mândresc cu o micșorare a timpului de focus de la 0,08 secunde până la 0,06 secunde.

În rest, camera folosește un viewfinder electronic cu 2,36 milioane de puncte și o rată de reîmprospătare de 0,005 secunde. LCD-ul de pe spate vine la pachet cu un grad sporit de flexibilitate pentru poze la firul ierbii, dar nu se rabatează la 180 de grade pentru selfie-uri. Pe lângă câteva butoane și rotițe în plus, alte upgrade-uri semnificative ce nu pot fi neglijate se adresează videografilor. Fujifilm X-T2 filmează conținut video la rezoluție 4K și 30 de cadre pe secundă fără nici un fel de probleme sub formă de clipuri cu o durată maximă de 10 minute. Pentru a spori și mai multe calitatea conținutului video generat, puteți conecta un microfon extern la cameră și puteți monitoriza pe ecranul de la T2 calitatea semnalului audio.

Disponibil începând cu luna septembrie a acestui an, doar body-ul de la Fujifilm X-T2 va avea un preț de 1600 de dolari, la care se adaugă valoarea obiectivelor, dacă nu aveți nici unul în portofoliu.

Fujifilm X-T2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele