29 mart. 2016 | 14:14

După Apple, și chinezii ar putea reveni la telefoanele cu ecrane mici

ACTUALITATE
După Apple, și chinezii ar putea reveni la telefoanele cu ecrane mici

Conform unor noi zvonuri, Xiaomi ar putea lansa un telefon cu un ecran de dimensiuni mici.

Scriam ieri că Apple deja a înregistrat primul succes important cu iPhone SE în China, grație celor aproximativ 3,4 milioane de precomenzi de care a avut parte până acum prin intermediul retailerilor locali. Acesta se pare că a fost suficient pentru a-i convinge pe cei de la Xiaomi să pregătească un potențial rival, cu un ecran puțin mai mare.

După cum scriu cei de la Mashable, de câteva zile a apărut pe internet o poză cu un dispozitiv despre care se spune că ar fi viitorul Xiaomi Mi 5 mini, ce va beneficia de un ecran de 4,3 inci, care suportă o rezoluție HD. Cel mai interesant aspect, după cum era de așteptat, este raportul calitate/preț. Astfel, terminalul ar urma să beneficieze de specificații mult mai bune decât iPhone SE, dar și de un preț mai mic.

Xiaomi Mi5 mini ar putea avea un procesor Qualcomm Snapdragon 820, 3GB RAM și 32GB pentru stocarea datelor personale, alături de un senzor principal de 13 megapixeli. Toate acestea ar fi disponibile pentru doar 276 de dolari. Până acum, nu am avut parte decât de o singură imagine despre care se spune că ar afișa viitorul telefon.

De curând, chinezii au anunțat noul Xiaomi Mi5, care beneficiază de un ecran de 5,15 inci. Greutatea este de doar 129 de grame, cu 14 grame mai puțin decât un iPhone, iar bateria are o capacitate de 3.000 mAh. Pe lângă procesorul Snapdragon 820, avem 4GB RAM și până la 128GB pentru stocarea datelor.