01 oct. 2024 | 21:51

Lidl și Kaufland angajează în România, oferta salarială e atractivă. Cât câștigi pe lună, ce beneficii ai

Social
Lidl și Kaufland angajează în România, oferta salarială e atractivă. Cât câștigi pe lună, ce beneficii ai
Lidl și Kaufland angajează în România, oferta salarială e atractivă. Cât câștigi pe lună, ce beneficii ai

Se fac angajări în domeniul comercial, după ce Lidl și Kaufland deschid mai multe noi magazine în România. Aceste lanțuri de supermarketuri sunt în plin proces de recrutare, căutând noi angajați pentru a acoperi necesarul de forță de muncă din sectorul alimentar. Se caută atât lucrători comerciali, cât și angajați pentru depozit sau pe zona de management.

Kaufland și Lidl fac angajări

Creșterea cererii pe piața muncii îi determină pe acești mari retaileri să atragă candidații cu oferte salariale competitive și beneficii atrăgătoare. Lidl și Kaufland fac parte din același grup comercial, astfel că salariile și condițiile pe care le oferă angajaților sunt relativ asemănătoare.

Cele două lanțuri de magazine sunt în căutare de personal pentru diferite poziții, inclusiv lucrători în depozite și alte roluri administrative. Lidl, de exemplu, oferă un salariu brut de 7.200 de lei lunar (4.200 de lei net), sumă care include tichete de masă, prime și diverse sporuri. În plus, angajații beneficiază de zile suplimentare de concediu.

Pe lângă venitul net de aproximativ 4.200 de lei lunar, Lidl asigură și transportul angajaților, plata orelor suplimentare și garantează cel puțin un weekend liber pe lună. De asemenea, angajații beneficiază de două zile libere în perioadele de Crăciun și Paște, precum și de zile suplimentare de concediu, la nevoie.

Retailerul german Lidl susține că 99% dintre cei peste 12.000 de angajați ai săi au contracte pe perioadă nedeterminată. Aproximativ 1.000 dintre acești angajați fac parte din echipa companiei încă din 2011, anul în care Lidl a pătruns pe piața din România.

Lidl are o politică ce presupune să investească constant în dezvoltarea personalului, asigurând peste 450.000 de ore de training anual pentru formarea profesională a angajaților săi. Aceștia au, de asemenea, oportunități de promovare pe poziții de management, fie că lucrează în magazine, depozite sau în cadrul sediilor administrative.

Salarii și beneficii la Kaufland

Kaufland, un alt lanț important de hipermarketuri din România, oferă de asemenea un pachet salarial atrăgător. Angajații pot câștiga un salariu brut de 6.400 de lei, care se traduce într-un venit net de aproximativ 3.750 de lei, la care se adaugă bonuri de masă și asigurare medicală privată. Cei care lucrează în ture de noapte sau în weekenduri beneficiază de sporuri suplimentare, ceea ce le poate crește semnificativ veniturile lunare angajaților.

Printre beneficiile oferite de Kaufland se numără și un contract de muncă pe perioadă nedeterminată, creșteri salariale anuale și 22 de zile lucrătoare de concediu la semnarea contractului. Pe lângă aceste avantaje, angajații au posibilitatea de a beneficia de bonusuri de performanță și alte stimulente financiare.