25 mart. 2016 | 17:50

Clujul va fi primul oraș din România în care se va organiza NASA Space Apps Challenge

ȘTIINȚĂ
Clujul va fi primul oraș din România în care se va organiza NASA Space Apps Challenge

Clujul va fi primul oraș românesc în care se va organiza evenimentul NASA Space Apps Challenge.

Pe 23 și 24 aprilie, la Cluj va fi organizat evenimentul NASA Space Apps Challenge de către Centrul de Antreprenoriat și Inovație Startup Transilvania. Acesta a fost lansat în anul 2012 și face parte din NASA Open Innovation Program. După cum scrie site-ul Știință și Tehnică, mii de oameni iau parte în fiecare an, concentrându-se asupra unor ”probleme cu impact global, legate atât de explorarea spațială cât și de nevoile sociale planetare, folosind seturi de date puse la dispoziția publicului de către NASA”.

Astfel, Clujul va fi primul oraș din România care va găzdui un asemenea eveniment, principalele teme fiind aeronautica, stațiile spațiale, Sistemul Solar, tehnologia, Pământul și călătoriile către Marte. Oameni cu diverse specializări pot lua parte, iar scopul acestora va fi de a dezvolta aplicații mobile, software și diverse soluții care ar putea ajuta la îmbunătățirea vieții aici sau a misiunilor de explorare în spațiu. În total, se pare că vom avea parte de 25 de probe cu grade diferite de dificultate din care echipele de proiect pot alege.

Clujul se numără printre cele 193 de orașe din 72 de țări în care se vor desfășura evenimente similare. Înainte de Space Apps Challenge, pe 15 aprilie va avea loc Data Bootcamp, un eveniment cu ocazia căruia participanților li se vor explica seturile de date și unelte NASA și conceptele și abilitățile de problem solving.