26 feb. 2016 | 10:20

YouTube vă ajută să vă cenzurați mai ușor propriile clipuri

VIDEO
YouTube vă ajută să vă cenzurați mai ușor propriile clipuri


 Deoarece este foarte probabil să vă fi lovit la un moment dat, după ce ați urcat un clip pe YouTube, de nevoia cenzurării sale, într-o formă sau alta, serviciul online vă oferă uneltele necesare.

Procesul de urcare a unui clip pe YouTube este incredibil de simplu. Cu toate acestea, cei de la Google au introdus un set stufos de unelte de care puteți profita pentru a vă edita clipul înainte ca aceasta să ajungă online. Cele mai multe dintre ele erau diverse filtre sau instrumente pentru decuparea și stabilizarea conținutului video. Acum însă, aveți la îndemână și un mod facil pentru a pune în ceață anumite zone din clip.

Scenariul este cât se poate de simplu. Ați filmat un tutorial cu un telefon, navigând prin meniurile acestuia și, fără să vă dați seama, v-ați uitat numărul de telefon afișat pe ecran. Pentru că nu vreți să fiți sunați din toate colțurile lumii, până de curând, soluția era să scoateți clipul de pe YouTube, să-l editați cu aplicațiile voastre favoarite și să-l urcați înapoi online.

De acum înainte, procesul s-a simplificat radical. YouTube a anunțat și implementat o unealtă pe care o puteți folosi pentru a pune în ceață exact astfel de elemente, indiferent dacă este o față umană, un număr de telefon, un număr de înmatriculare, niște date de pe un card de credit și nu numai. La ce o veți folosi depinde doar de voi. O versiune simplificată a acestui sistem a fost introdusă în 2012, dar aceea era limitată doar la fețe umane și era promovată ca o unealtă de anonimitate online. Noul sistem disponibil gratuit la nivel global este mult mai eficient și nu are nici un fel de restricții. Din câteva click-uri definiți zona pe care o doriți în ceață și alegeți dacă acea zonă va fi statică, în același loc pe tot parcursul clipului sau dinamică, după cum se poate vedea în GIF-ul de mai jos. Pentru prima variantă trebuie să bifați opțiunea Lock.

YouTube gif blur intimitate securitate

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele