08 feb. 2016 | 17:57

Google ar putea lansa propriul kit pentru realitate virtuală anul acesta

ACTUALITATE
Google ar putea lansa propriul kit pentru realitate virtuală anul acesta

Noi zvonuri sugerează faptul că Google ar urma să introducă pe piață un dispozitivul asemănător cu Samsung Gear VR.

Se vorbește de ceva vreme despre planurile celor de la Google de a crea și de a lansa mai multe dispozitive destinate consumatorilor care ar putea concura cu celelalte produse deja disponibile pe piață. Google, din câte se pare, caută ingineri hardware, lucru care denotă clar că nu va fi doar o încercare de software. Conform publicației Verge, noul dispozitiv va fi fabricat din plastic și va suporta mai multe terminale decât versiunea celor de la Samsung.

De asemenea, vor fi incluse senzori și lentile mai bune, ceea ce înseamnă că nu se va baza în mod exclusiv pe telefon, deși acesta din urmă va furniza cea mai mare parte a puterii de procesare. Pentru a vă face o idee mai bună în legătură cu acesta, trebuie să știți că, în prezent, Google Cardboard este alcătuit doar din două lentile ținute în loc de un cadru de carton, în care se montează un telefon.

Produsul ar urma să fie unul similar Nexus, și ar putea ajunge pe piață în toamna acestui an. Gigantul din Mountain View lucrează, aparent, și la un proiect denumit Android VR. Acesta din urmă va include realitatea virtuală în sistemul de operare dezvoltat de Google, ceea ce înseamnă că dezvoltatorii vor putea crea aplicații speciale pentru realitate virtuală.