22 ian. 2016 | 07:41

Surprinzător, iPhone 4S revine la viață cu iOS 9.2.1

ACTUALITATE
Surprinzător, iPhone 4S revine la viață cu iOS 9.2.1

Nu trebuie să fiți posesorii de iDevice-uri cu vechime foarte mare pentru a vedea că un iPhone 4S se mișcă din ce în ce mai prost cu versiunile recente de iOS. Din fericire, s-ar putea să existe o excepție de la regulă.

Nu au trecut decât câteva zile de la lansarea iOS 9.2.1 și, deși update-ul nu a fost lansat cu surle și trâmbițe, se pare că vine cu mai multe beneficii decât cele menționate în descriere. În teorie, noul firmware ar fi trebuit doar să remedieze niște bug-uri din sistemul de operare, fără să introducă nimic nou în iOS.

Mai mulți utilizatori de iPhone 4S, care au avut doar de suferit în urma upgrade-urilor la iOS din ultimii ani, au simțit în urma trecerii la iOS 9.2.1 că o parte dintre frustrările lor s-au remediat. Pentru a asocia o părere obiectivă acestei îmbunătățiri, cei de la iAppleBytes au realizat testul ilustrat în clipul de mai sus.

Asfel, după cum puteți vedea și voi, iPhone 4S este un pic mai sprinten după instalarea iOS 9.2.1. În comparație cu un iPhone 4S ce rulează iOS 8.4.1, este evident că handicapul de performanță nu mai este același ca în cazul iOS 9. Deși timpul efectiv de pornire al aparatului este un pic mai  mare decât la vechiul iOS, când vine vorba de lucruri cu adevăra utile, precum lansarea de aplicații și utilizarea lor, fluiditatea experienței pare să fie aceeași, ba chiar un pic mai rapidă pe un terminal cu iOS 9.2.1 în anumite circumstanțe.

Desigur, nu facem comparație cu smartphone-urile companiei lansate în ultimii ani, dar având în vedere numărul de aparate apărute între timp, putem clasifica performanța bătrânului telefon în aceste condiții ca fiind remarcabilă. Cu un pic de noroc, poate se va mișca la fel de bine și cu iminentul iOS 9.3. 

În contextul în care un grup semnificativ de posesori de iPhone 4S au dat în judecată Apple pentru scăderea semnificativă a performanței după instalarea iOS 9, este cu atât mai lăudabil gestul Microsoft în cazul 9.2.1.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele