16 dec. 2015 | 15:21

3D Touch ar putea să nu vină niciodată pe iPad

ACTUALITATE
3D Touch ar putea să nu vină niciodată pe iPad

Într-un articol anterior am menționat că 3D Touch are un mare succes pe iPhone 6S, inspirând până și viitorul Samsung Galaxy S7. Din păcate, se pare că Apple are probleme în a aduce această funcționalitate și pe noua generație de iPad-uri.

Conform AppleInsider, tehnologia din spatele 3D Touch, care permite previzualizarea parțială a unor informații dintr-o aplicație, nu pare să se scaleze bine pe ecranele mai mari cum ar fi cele de 12.9 inci are iPad Pro, Mini și Air. Din acest motiv, cel mai nou iPad Pro nu are 3D Touch chiar dacă a fost lansat după iPhone 6S în luna noiembrie 2015.

3D Touch a fost lansat în luna martie a acestui an mai întai pe Apple Watch și pe MacBook-ul de 12 inci. În această vară 3D Touch a apărut și pe iPhone 6S, însă, această funcționalitate nu a reușit să apară nici azi pe vreun model de iPad.

AppleInsider consideră că gigantul american lucrează din greu la dezvoltarea unei versiuni speciale de 3D Touch pentru ecrane mai mari dar, nu e clar dacă va reuși să lanseze funcționalitatea și pe viitorul iPad Air 3.

Surse de pe PhoneArena susțin că noul Air 3 va fi lansat undeva prin Martie 2016, dar va veni fără 3D Touch din ”motive ce țin de lanțul de aprovizionare Apple.”