14 dec. 2015 | 11:32

Acum poți urina liniștit în pantaloni: aceste șosete îți vor încărca bateria telefonului

ACTUALITATE
Acum poți urina liniștit în pantaloni: aceste șosete îți vor încărca bateria telefonului

Când eram mici, părinții noștri ne certau de fiecare dată când ne scăpam pe noi. Deși acum am învățat să ne abținem se pare că niște inventatori mai săriți de pe fix, au decis că vechea deprindere era mai bună, de vreme ce ne-ar poate încărca bateria la telefon. Pentru a demonstra aceasta, cercetătorii au dezvoltat niște șosete speciale care pot genera curent cu ajutorul urinei și a unor bacterii.

Cercetătorii de la Bristol Energy Centre au dezvoltat aceste șosete care pot genera curent pe baza de urină mulțumită unor bacterii care generează curent atunci când consumă deșeuri sau fecale. Prototipul acestui aparat este conectat la un transmițător wireless care poate să trimită mesaje unui PC din zonă cum ar fi “World’s First Wearable MFC (Microbial Fuel Cell)”

Noile șosete emulează anatomia sistemului circulator al unui pește. Lichidul va merge în jos tras de puterea  gravitației și va acționa precum o pompă cu fiecare pas. În momentul în care urina are contact cu lichidul bacterian, vor avea loc primele descărcări electrice care generează transmițătorul.

Probabil că în stadiul prezent al acestui sistem, curentul generat este prea slab ca să țină în viață aparatele elctrice precum telefoanele, tabletele sau alte echipamente portabile, însă în acest moment poate fi extrem de util în a trimite mesaje SOS când nu mai ai baterie la telefon sau semnal.

Evident că aplicațiile pentru această invenție scoasă direct din Bear Grylls pot fi multiple, și toate, probabil,  vor avea legătură cu aparate care te vor face să supraviețuiești în natură.

 

Acum te poți urina în pantaloni liniștit, aceste șosete îți vor încărca bateria telefonului