24 nov. 2015 | 10:30

Tabletele cu Windows au o cotă de piață din ce în ce mai mare

ACTUALITATE
Tabletele cu Windows au o cotă de piață din ce în ce mai mare

Având în vedere că versiunile recente de Windows sunt optimizate pentru touchscreen, creșterea vânzărilor era inevitabilă.

Foarte mulți posesori de tablete sunt de părere că iPad-urile sunt cele mai bune dispozitive din această clasă. În același timp însă, pentru că există un număr incredibil de mare de producători de creații cu Android, la ora actuală există mult mai multe tablete cu platforma gigantului din Mountain View în folosință, decât cu iOS. De partea cealaltă a baricadei, Microsoft a făcut eforturi semnificative pentru a deveni mai relevant în această piață, dar conform unui studiu recent publicat de Strategy Analytics vom avea de așteptat până în 2019 ca acest lucru să se întâmple. În definitiv, o creștere există când vine vorba de tablete gen Microsoft Surface, dar ritmul este unul foarte lent.

Revenind la zilele noastre, cei de la Strategy Analytics sunt de părere că în acest moment tabletele cu iOS reprezintă doar 22% din piață. În același timp, numărul gadgeturilor din aceași clasă ce rulează Android este de 68%. Cu alte cuvinte, cel puțin momentan, tabletele cu Windows se rezumă la valoarea de 10%.

În ceea ce privește evoluția de la an la an, tabletele cu Windows au beneficiat de o creștere de 58%, chiar dacă rezultatul final nu este neapărat spectaculos. To cei de la Strategy Analytics aproximează că, până în 2019, tabletele cu Windows vor avea 18% din piață, o creștere ce va avea aproape în totalitatea vânzările de tablete cu Android. Astfel, în 2019 ne putem aștepta la situația următoare, iPad-urile vor avea 23%, tablete cu Windows 18%, iar cele cu Android 59%.

În mod evident, nimeni nu poate ști cu precizie elvețiană ce se va întâmpla peste câțiva ani, dar având în vedere vânzările recente înregistrate de tabletele Surface Pro in ultimii ani, sunt șanse foarte mari ca acest lucru să se întâmple.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele