28 oct. 2015 | 12:14

Facebook vrea să vorbești mai ușor cu străinii

ACTUALITATE
Facebook vrea să vorbești mai ușor cu străinii

Facebook face încă o schimbare în aplicația Messenger și te ajută să vorbești mai ușor cu persoanele care nu se află în lista ta de prieteni.

Rețeaua socială este pe cale să lanseze o nouă opțiune pentru serviciul de chat, Messenger, denumită Message Requests. Aceasta îți va permite să primești, sau să ignori mai ușor mesajele trimise de persoanele cu care nu ești prieten pe Facebook.

Până acum, mesajele provenite de la persoanele din afara listei tale de prieteni erau trimise către secțiunea „Other”, care este separată de inbox-ul obișnuit. Mesajele erau foarte ușor de ratat, pentru că nu erau aduse în atenția utilizatorilor printr-o notificare.

Odată cu noua opțiune, care va ajunge la utilizatorii Facebook în zilele următoare, rețeaua socială va schimba modul în care aceste mesaje sunt mânuite. Mesajele care în mod normal ar fi ajuns în secțiunea „Others” vor apărea acum printre cele obișnuite, precum o cerere de mesaj. Tu vei putea decide dacă vei citi mesajul și vei răspunde, fără ca expeditorul să știe.

messenger

Potrivit celor de la Facebook, opțiunea se va aplica doar pentru mesajele noi, trimise de persoane pe care nu le cunoști. Mesajele de la prietenii de pe Facebook, de la cei care au numărul tău salvat în agenda telefonului sau de la cei cu care ai mai schimbat deja câteva vorbe, se vor duce tot în căsuța de inbox obișnuită.

David Marcus, de la Messenger, susține că aceasta este o schimbare fundamentală, care se numără printre multe alte noutăți pe care Facebook dorește să le aducă în cadrul aplicației de mesagerie. Planul lor este ca Messenger să fie aplicația pentru orice. Aceștia doresc ca vânzătorii să comunice cu clienții lor în cadrul aplicației, și nu pe propriile site-uri. În plus, se dorește ca tu s-o folosești pentru a-ți rezerva zborurile, să cauți un restaurant din apropiere, a cărui locație s-o poți împărtăși instant cu prietenii, să faci rezervări sau să comanzi flori pentru cei apropiați. Desigur, și să vorbești cu prietenii.

Așadar, ne așteptăm să vedem din ce în ce mai multe schimbări aduse aplicației de Messenger, în condițiile în care cei de la Facebook au planuri mărețe pentru viitorul mesageriei online.