13 oct. 2015 | 13:14

Facebook are planuri mărețe pentru aplicația de Messenger

ACTUALITATE
Facebook are planuri mărețe pentru aplicația de Messenger

Facebook plănuiește să revoluționeze lumea mesageriei online odată cu aplicația sa de Messenger, care își va depăși cu mult condiția de simplă platformă pentru mesagerie. 

Planurile celor de la Facebook sunt atât de mărețe încât aplicația de mesagerie nu mai este privită ca o simplă aplicație, ci ca o platformă pe care poate fi construită o întreagă afacere. „Într-o zi, vor fi companii dezvoltate pe Messenger, și suntem abia la începutul acelui ecosistem”, a declarat Julien Codorniou, de la Facebook.

Potrivit celor de la Business Insider, ideea este ca Messenger să fie aplicația pentru orice. Printre planurile pe care Facebook le are cu aplicația sa de mesagerie se numără acela ca vânzătorii să comunice cu clienții lor în cadrul aplicației și nu pe propriile site-uri. În plus, se dorește ca tu s-o folosești pentru a-ți rezerva zborurile, să cauți un restaurant din apropiere a cărui locație s-o poți împărtăși instant cu prietenii, să faci rezervări sau să comanzi flori pentru cei apropiați. Desigur, și să vorbești cu prietenii.

Acestea sunt doar planurile pe care cei de la Facebook au decis să le facă publice. Directorul de la Messenger, David Marcus, a declarat că aceștia sunt doar primii pași, mărunți, dintr-o serie de un milion de pași uriași pe care urmează să-i facă aplicația în perioada următoare.

De ce Google și Apple ar trebui să se teamă

În lumea de vis a celor de la Facebook, vei descărca și folosi mult mai puține aplicații, deoarece aproape totul va fi integrat în aplicația de Messenger. Facebook dorește ca aceasta să fie „platforma universală de notificări a internetului”. Acest lucru ar face ca ambițiile altor giganți ai tehnologiei precum Apple sau Google să fie drastic diminuate.

Dacă planurile celor de la Facebook își ating scopul, întreaga platformă mobilă s-ar putea destrăma. Dezvoltatorii ar putea să nu mai pună accentul pe lansarea aplicațiilor pentru Android sau iOS, principalul lor scop fiind să se asigure că aplicațiile sunt optimizate perfect pentru a funcționa în cadrul Messenger. Întreg ecosistemul aplicațiilor ar putea să nu mai însemne atât de mult.

În plus, în loc să aleagă un iPhone pentru a comunica cu prietenii prin iMessage sau Facetime, oamenii ar putea deveni mai indiferenți în ceea ce privește tipul de smartphone pe care îl folosesc, având în vedere că vor putea utiliza Messenger pentru apeluri atât audio cât și video și serviciul de chat pentru a comunica cu oricine de pe Pământ.

Odată cu lansarea noii secțiuni pentru achiziționarea produselor direct din aplicația mobilă de Facebook, rețeaua socială amenință viitorul Google, deoarece oamenii nu vor mai fi nevoiți să părăsească aplicația pentru a-și satisface nevoile, iar veniturile din reclame, de care se bucură deplin Google, s-ar putea diminua încetul cu încetul.

Oficialii Facebook susțin că acesta este abia începutul și că peste ani de zile ne vom uita înapoi la 2015 și vom spune că acesta a fost începutul revoluției mesageriei.