27 oct. 2015 | 12:59

Cum ai putea avea 3D Touch pe Android

ACTUALITATE
Cum ai putea avea 3D Touch pe Android

Un dezvoltator de aplicații a reușit să implementeze o funcție similară 3D Touch pe un smartphone Sony.

Funcția 3D Touch este cea mai importantă adiție implementată de Apple pe noile telefoane iPhone 6S și 6S Plus. La fel ca Force Touch, acesta este capabil să diferențieze între o apăsare ușoară și una mai grea, ceea ce înseamnă că posibilitățile de interacțiune cu touchpad-ul se înmulțesc. Cei patru senzori lucrează împreună cu un ”Taptic Engine, un dispozitiv ce crează mișcare în linie dreaptă. Acesta detectează orice fel de apăsare și generează un feedback pentru ca utilizatorul să știe că acesta a fost înregistrat.

Conform site-ului Gizmodo, în cazul în care aveți de-a face cu un telefon Android rezistent la apă dotat cu barometru, puteți beneficia de o funcție similară 3D Touch. Prin intermediul unui videoclip încărcat pe YouTube, un dezvoltator ne arată că barometrul din Xperia Z3 poate fi modificat pentru a măsura presiunea aerului din interiorul telefonului. Aceasta din urmă crește atunci când apăsați cu putere pe ecran, datorită porturilor acoperite pentru a garanta rezistența la apă.

După cum era de așteptat, funcția nu imită perfect 3D Touch, însă poate fi folosită pentru a face zoom pe anumite imagini. De asemenea, în cazul în care aveți un iPhone vechi și sunteți dispuși să efectuați un Jailbreak, Forcy ar putea reprezenta un înlocuitor perfect pentru 3D Touch.