27 oct. 2015 | 10:53

Îți dai MacBook-ul pe Surface Book? Microsoft vrea să te convingă

ACTUALITATE
Îți dai MacBook-ul pe Surface Book? Microsoft vrea să te convingă

Adresându-se unui segment de utilzatori premium cu noul său Surface Book, Microsoft speră să vă convingă să renunțați la MacBook cu un nou website.

Indiferent care este plaforma voastră preferată, Windows sau Mac OS X, motivele pro și contra în ambele cazuri sunt numeroase. În același timp, un lucru este sigur. Numărul celor care investesc în MacBook-uri și iMac-uri este din ce în ce mai mare. Este singura piața de computere comercializate ce continuă să crească, în timp ce numărul persoanelor care își cumpără PC-uri este în cădere liberă deja de câțiva ani.

Cu Surface Book, Microsoft speră să schimbe un pic percepția utilizatorilor față de PC-uri. Acesta este un nou hibrid cu o configurație hardware de top și un design original ce încearcă să fie alternativa perfectă la un MacBook. În cazul în care această tactică de vă convinge să migrați de pe sisteme cu OS X pe Windows prin noul Surface Book nu era evidentă, Microsoft a creat și un website dedicat procesului de tranziție.

,,Vrem să vă simțiți încrezători în trecerea de la Mac la Surface Book.” În contextul în care în urmă cu 10 ani Apple avea o reclamă în care se mândrea că puteți rula Windows pe Mac, este un pic amuzant cum s-a schimbat roata. În altă ordine de idei, pe noua pagină web veți întâmpina mai multe mesaje în care se detaliază faptul că mutarea datelor de pe o platformă pe alta poate fi un proces infernal, iar că învățarea unui nou sistem de operare este de speriat.

Cu toate acestea, Microsoft vă asigură că tranziția de la Mac la Surface Book va fi una foarte facilă. Este inclusă și o listă cu eventuale întrebări și răspunsuri pe care posesorii de sisteme Apple le-ar avea în minte. De asemenea, sunt incluse tutoriale prin care vă sunt explicate metode facile de transfer a imaginilor, fișierelor și conturilor de email de pe Mac pe Surface Book. Se insistă destul de mult și pe compatibilitatea Windows 10 cu iTunes, iCloud și alte servicii destinate utilizatorilor de iPhone.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele