07 oct. 2015 | 15:53

Cum a ajuns omul din spatele Google Glass consultant pentru românii de la Qualitance

ACTUALITATE
Cum a ajuns omul din spatele Google Glass consultant pentru românii de la Qualitance

Qualitance este o companie de consultanță și testare software din România care are aproximativ 150 de angajați. La prima vedere, nu pare o companie atât de mare, dar adevărul este altul: anul acesta, firma estimează că va înregistra o cifră de afaceri de 4,5 – 5 milioane de euro.

Qualitance se ocupă, pe scurt, de software și promovează conceptul rapid prototyping. Mai bun, mai rapid, mai eficient pentru clienții săi și pentru noile infrastructuri care apar. Apropo de clienți, compania românească are predominant clienți din străinătate și are trei advisori în SUA.

“În 2016 vrem să depășim pragul de 50% pe piața nord-americană. Comparativ cu Europa, unde clienții sunt companii mari, cum ar fi Deutsche Telekom, în SUA clienții vin din zona start-up-urilor IT”, a spus Constantinescu.

Unul dintre ei este Tom Chi, un inginer cu experiență în cadrul Microsoft, Yahoo!, dar și Google, unde a fost responsabil pentru crearea prototipului Google Glass, fiind unul dintre managerii laboratorului de proiecte speciale Google X.

În cadrul unui eveniment de presă, Radu Constantinesc și Ioan Iacob, cofondatorii Qualitance, au dezvăluit cum s-a întâmplat ca unul dintre cei mai cunoscuți specialiști IT din SUA să ajungă să lucreze pentru o companie din România.

”L-am întâlnit pe Tom după ce ne-am sporit activitatea în SUA și i-a plăcut mult gândirea noastra. I-a plăcut în special ideea de a face ceva pentru societate, per total, să nu fim doar o alta companie IT care are în prim plan rezultatele finale”, a declarat Ioan Iacob.

Totul s-a întâmplat în urmă cu doi ani, iar Tom i-a ajutat pe români să înțeleagă mai bine conceptul de rapid prototyping. Rapid prototyping înseamnă crearea unei aplicații, a unui produs, cu funcții și aspect de bază, într-un timp foarte scurt.

Pe lângă Chi, ceilalți doi consultanți Qualitance sunt Radu Cautiș, român stabilit în Silicon Valley, și Robert Neiver, un investitor și fondator care își face prezența cunoscută în opt startup-uri.