30 sept. 2015 | 09:25

Noul Nexus 6P are aproape cea mai bună cameră pe un telefon

ACTUALITATE
Noul Nexus 6P are aproape cea mai bună cameră pe un telefon

Cei care folosesc constant smartphone-ul pe post de cameră foto, au un motiv în plus pentru a se orienta către noul terminal Google Nexus 6P.

Cu toate că nu a fost încă anunţat oficial de 24 de ore, cei de la DxOMark, o autoritate foarte importantă în domeniul testării de camere foto, au avut deja ocazia să pună mâna pe Nexus 6P pentru a-şi da cu părerea în mod obiectiv vizavi de performanţele sale pe partea de captură. În contextul în care, în trecut, dispozitivele Nexus nu au impresionat pe nimeni la acest capitol, pretenţiile nu au fost nici o secundă foarte mari. Cu toate acestea, gadgetul creat de Huawei se pare că reprezintă excepţia de la regulă.

Google Nexus 6P camera peformance DxOMark Mobile

Conform celor de la DxOMark, colaborarea dintre Huawei pe partea de hardware şi Google pe partea de software a fost una foarte productivă. În urma testelor, LG G4, care abia săptămâna trecută primea poziţia a doua în topul publicaţiei online, a fost detronat.

Astfel, cea mai bună cameră pe un smartphone la ora actuală, conform DxOMark continuă să se găsească pe un Galaxy S6 Edge, urmat pe poziţia a doua de recent anunţatul Nexus 6P. LG G4 este pe trei, urmat de iPhone-urile 6 şi 6 Plus lansate anul trecut.

Momentan, noile iPhone 6S şi iPhone 6S Plus nu au fost testate, pentru a ne oferi o imagine de ansamblu legată de eficacitatea upgrade-urilor introduse de Apple cu noii senzori de 12 megapixeli.

În primul rând camera de pe Nexus 6P foloseşte un senzor de 12,3 megapixeli cu focus laser şi pixeli individuali de 1,55 microni. Nu are stabilizare optică a imaginii. Cu toate acestea, pe DxOMark a beneficiat de un scor total de 84 de puncte. Defalcat, îl puteţi vedea în captura de ecran de mai sus. A obţinut 93 de puncte dintr-o sută la capitolul textură a fotografiilor, cea mai mare valoare acordată până acum. De asemenea, Nexus 6P a impresionat prin expunerea şi contrastul imaginilor, viteza de autofocus şi zgomotul de imagine redus în condiţii de iluminare scăzută.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele