30 sept. 2015 | 05:41

Google a anunţat noul său vârf de gamă, Nexus 6P

ACTUALITATE
Google a anunţat noul său vârf de gamă, Nexus 6P

În conformitatea cu zvonurile din ultima perioadă, în cadrul evenimentului Google de seara trecută a fost lansat oficial nou telefon de top Nexus 6P.

În timp ce noul Nexus 5X este adresat segmentului de piaţă mainstream, pretenţioşii care vor un telefon cu specificaţii de top de la Google se pot orienta către creaţa celor de la Huawei cu numele Nexus 6P. Acesta se ascunde într-un corp complet metalic, fiind primul terminal comecializat prin programul Nexus care se poate mândri cu această particularitate.

Nexus 6P este construit în jurul unui display AMOLED de 5,7 inci cu o rezoluţie nativă de 2560 x 1440 pixeli. Acesta ar trebui să fie foarte rezistent la zgârieturi datorită folosirii unui strat de Gorilla Glass 4, cea mai nouă variantă. Partea de procesare este asigurată de o combinaţie devenită deja clasică în ultimul an, dintre versiunea 2.1 a SoC-ului Snapdragon 810 şi 3GB RAM. În funcţie de buget, poate fi achiziţionat cu 32, 64 sau 128GB de memorie internă, nişte variante de stocare pe care ar fi trebuit şi Apple să le folosească în cazul iPhone 6S, dar a preferat să ţină în continuare pe piaţă modelul cu 16GB. Nexus 6P nu vine cu cititor de carduri microSD.

Camera principală de pe noul Nexus 6P are 12,3 megapixeli iar pixeli individual au o dimensiune de 1,55 micrometri. Aceasta din urmă este o particularitate foarte importantă ce ar trebui să se reflecte în imagini mai luminoase şi mai clare chiar şi în condiţii de iluminare scăzută. Lipseşte stabilizarea optică a imaginii. Camera frontală, pentru ,,cele mai bune selfie-uri din lume” are 8 megapixeli.

Cititorul de amprente, la fel ca şi în cazul Nexus 5X, poartă numele de Nexus Imprint şi este amplasat pe spatele smartphone-ului şi ar trebui să fie foarte precis şi rapid. Cu toate că întreaga carcasă este din aluminiu, are doar 178 de grame, iar dimensiunile sale sunt 159,4 x 77,8 x 7,3 milimetri.

Pentru încărcare şi sincronizare de date, dacă veţi achiziţiona un Nexus 6P, veţi avea nevoi de un cablu reversibil USB Type C. Nu suportă încărcare wireless, dar se va încărca destul de rapid datorită compatibilităţii cu standardul Qualcomm Quick Charge. Acumulatorul intern este de 3450mAh şi, deşi va trebui să testăm şi noi această particularitate, noul Nexus ar trebui să se audă surprinzător de bine datorită difuzoarelor stereo amplasate pe partea din faţă a telefonului.

Vine preinstalat cu Android 6.0 Marshmallow şi va fi disponibil începând cu luna octombrie a acestui an la 499 de dolari pentru varianta de 32GB, 549 pentru modelul de 64GB şi 649 de dolari pentru 128GB.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele