11 ian. 2017 | 07:33

Windows 10 vă salvează date private online, iar acum pot fi șterse

ACTUALITATE
Windows 10 vă salvează date private online, iar acum pot fi șterse

La momentul lansării Windows 10 a fost un scandal destul de mare vizavi de datele utilizatorilor, iar Microsoft încearcă să-și răscumpere greșelile.

Foarte mulți dintre noi au început să fie mai atenți la datele personale pe care le postează online. Mulți internauți sunt reticenți la ideea de cloud și încearcă să dezactiveze majoritatea setărilor care țin de transmiterea informațiilor private către diverse servere de pe internet.

Când vorbim de Windows 10, problema partajării datelor și a activității voastre online cu serverele Microsoft a fost subiectul multor dezbateri. La momentul lansării noului SO, gigantul din Redmond a incorporat o serie stufoasă de opțiuni ce pot fi dezactivate, dar majoritatea utilizatorilor de PC nu au știut că acelea există. Mai mult decât atât, era imposibil să vezi exact informațiile pe care le-ai trimis deja către serverele companiei americane.

Microsoft a făcut un pas în direcția cea bună zilele trecute în momentul în care a lansat o aplicație web pe care o puteți accesa pentru a vedea ce informații deține Microsoft despre voi. Tot de acolo, puteți șterge diverse elemente, sau le puteți lăsa dacă explicațiile aferente vă mulțumesc. Pentru a accesa noua pagină web folosiți acest link. Istoricul căutărilor voastre efectuate prin intermediul Bing este disponibil online, istoricul de navigare prin Microsoft Edge și istoricul locațiilor prin care v-ați perindat cu laptopul sau orice alt dispozitiv cu Windows 10.

Odată cu lansarea Windows 10 Creators Update, Microsoft promite integrarea unui asistent de configurare al particularităților de securitate care va fi mult mai ușor de înțeles. Acela va fi obligatoriu de urmat, indiferent dacă instalați Windows 10 de la zero sau faceți update la o instalare existentă. Informațiile de diagnostic generate de Windows 10 vor putea fi partajate cu serverele companiei la nivel de bază sau complet, în funcție de alegerile voastre. În plus, la nivel de bază, numărul datelor va fi redus semnificativ.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele