19 ian. 2017 | 14:15

Un român a creat portofelul cu sisteme antifurt integrate

ACTUALITATE
Un român a creat portofelul cu sisteme antifurt integrate

Să rămâi fără portofel, fie el furat sau pierdut, reprezintă o problemă destul de mare, nu neapărat prin prisma pierderii banilor, ci mai ales a actelor pe care le ai în el, potrivit start-up.ro.

Unii dintre noi au ghinionul să pățească așa ceva, iar după șocul inițial cauzat de ”nu găsesc portofelul în niciun buzunar”, trebuie să ne apucăm de anulat carduri și de făcut destule drumuri pentru a reface actele fără care am rămas. Un român vine totuși cu o soluție, aflată acum pe Kickstarter: portofelul Wallor are o serie de mecanisme încorporate care previn incidentele neplăcute.

Viorel Crețu, creatorul portofelului Wallor, a avut ideea de a crea un asemenea accesoriu tocmai după furtul portofelului pe care îl deținea. Acum, acesta oferă un portofel care te anunță dacă ”v-ați îndepărtat” prea mult unul de celălalt.

Acest portofel elegant încorporează un strat protector de tip RFID, astfel încât cardurile îți sunt protejate împotriva atacurilor avansate. De asemenea, o serie de măsuri de securitate implementate în interiorul portofelului te avertizează dacă distanța dintre tine și portofel este prea mare.

Dacă Wallor este furat sau pierdut, atunci sistemul GPS integrat, sincronizat cu aplicația pentru smartphone-uri dedicată, îți permite să afli exact unde se află acesta. Sistemul de comunicare dintre portofel și smartphone te ajută, de asemenea, să urmărești parcursul portofelului chiar de pe telefon.

Dispozitivul de urmărire din portofel nu este mai mare decât o monedă, iar durata de viață a bateriei este de lăudat. O singură încărcare este suficientă pentru două luni de utilizare a bateriei, iar durata totală de viață a acesteia este de aproximativ 9,5 ani. Poți folosi încărcătorul wireless creat special pentru portofel, sau orice alt încărcător de acest fel pe care îl ai la dispoziție.

Proiectul de pe Kickstarter poate fi găsit aici, unde sunt prezentate mai multe detalii despre Wallor.