03 oct. 2017 | 18:38

iPhone 8 Plus are cea mai bună baterie de pe un smartphone de top

ACTUALITATE
iPhone 8 Plus are cea mai bună baterie de pe un smartphone de top

Cei de la Apple au făcut o treabă foarte bună cu noile telefoane iPhone 8 și iPhone 8 Plus, chiar dacă nu se mai vând la fel de bine ca înainte, din cauza iminentului iPhone X.

Au trecut deja câteva săptămâni de când s-au livrat primele exemplare de iPhone 8 și iPhone 8 Plus, dar avem în continuare parte de studii și comparații vizavi de performanța gadgeturilor. Cea mai recentă analiză vizează autonomia celui mai mare dintre iPhone-uri.

Creatorii de smartphone-uri au o mare problemă când vine vorba de realizarea de gadgeturi de top cu o baterie generoasă. Deși utilizatorii își doresc o autonomie mai mare la telefon, nu vor gadgeturi groase și bădărane. Ca urmare, autonomia peste medie ajunge să fie un joc de echilibru între o baterie de foarte bună calitate și un procesor eficient ajutat de multiple optimizări pe partea de software.

În contextul în care cei de la Apple sunt responsabil atât de hardware-ul, cât și de software-ul livrat cu fiecare iPhone, este evident că au un avantaj semnificativ în fața concurenței. Acesta este și unul dintre motivele pentru care iPhone 8 Plus a ajuns să aibă cea mai bună baterie de pe un terminal de top, conform unui clasament realizat de PhoneArena.

În urma unui test foarte elaborat de autonomie ce putea fi reprodus în condiții identice pe mai multe dispozitive, redactorii PhoneArena au testat autonomia de la iPhone 8 Plus și au comparat rezultatele cu alte gadgeturi de interes. Astfel, iPhone 8 Plus a rezistat 10 ore și 35 de minute într-un test obiectiv, pe când Galaxy S8 s-a rezumat la 8 ore și 22 de minute. Galaxy Note 8 s-a rezumat la doar 7 ore și 50 de minute. Ca și referință, iPhone 8 a obținut 8 ore și 37 de minute, deci a reușit și el să depășească terminalele de top ale Samsung.

Ca o mică retrospectivă, în același test, iPhone 7 a rezistat 7 ore și 46 de minute în urmă cu aproximativ un an, pe când iPhone 6S s-a lăudat cu 8 ore și 15 minute.

Ca de fiecare dată când vine vorba de autonomie la mobile, aceste valori trebuie avute în vedere în context. Asta înseamnă că bateria de 2691 mAh de la iPhone 8 Plus pe tine s-ar putea să te țină mai mult sau mai puțin.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele