10 ian. 2017 | 07:41

Facebook urmează să introducă reclame în clipurile video

ACTUALITATE
Facebook urmează să introducă reclame în clipurile video

Funcționalitatea inclusă în Facebook evoluează constant, iar în curând vom vedea reclame în clipurile video de pe platformă.

Dacă porniți câteva clipuri pe YouTube, este imposibil să nu vedeți câteva reclame. Acest fenomen este evident mai ales în timpul clipurilor de lungă durată, a căror vizionare este întreruptă de câteva ori de câte o reclamă. Partea bună este că există un buton de skip prin intermediul căruia puteți sări peste ele.

Pe Facebook există foarte multe reclame. Compania condusă de Mark Zuckerberg are foarte multe metode pentru a câștiga bani de pe urma utilizatorilor săi și majoritatea se monetizează pornind de la amalgamul de informații pe care îl postați online. Se pare însă că toate acelea nu sunt suficiente, iar gigantul american vrea să obțină bani și din reclame postate în interiorul clipurilor video. Având în vedere investițiile semnificative pe care le-a făcut compania în ultimul an în promovarea de conținut video, era previzibil că la un moment dat va începe să câștige bani de pe urma sa.

Deși această informație nu este oficială și nu avem încă un termen de lansare pentru acele reclame, mai multe surse din industrie au confirmat faptul că ar fi bine să ne așteptăm să vedem mici reclame în mijlocul clipurilor de pe Facebook. Acestea vor fi afișate doar după ce un utilizator a vizionat cel puțin 20 de secunde dintr-un clip. În privința profitului, 55% se va duce la companiile responsabile de publicarea reclamelor, iar 45% va rămâne la Facebook. Ca termen de comparație, aceeași rețetă este folosită și YouTube de câțiva ani.

Pe termen lung, acest gest are ca scop aducerea unei cantități semnificative de conținut video original pe Facebook. Până acum, creatorii de conținut nu aveau nici un mod prin care să-și monetizeze clipurile pe platformă, dar gestul iminent s-ar putea să atragă vloggerii care momentan nu fac bani decât pe YouTube.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele