17 oct. 2016 | 07:25

Următoarea versiune Windows 10 are o dată de lansare

ACTUALITATE
Următoarea versiune Windows 10 are o dată de lansare

Windows 10 a primit deja câteva pachete importante de actualizări, dar asta nu înseamnă că Microsoft nu continuă să facă investiții importante în respectivul sistem de operare.

În urmă cu aproximativ un an, cei de la Microsoft au anunțat că Windows 10 ar putea fi ultima versiune de Windows. La momentul respectiv, anunțul a părut destul de ciudat, dar după ce am văzut update-urile lansate câteva luni mai târziu, totul a devenit mult mai clar. Practic, se pare că gigantul din Redmond va adopta rețeta folosită de Apple cu Mac OS X. O dată sau de două ori pe an, vom vedea actualizări majore cu schimbări semnificative de funcționalitate și interfață, dar denumirea sistemului va rămâne tot Windows 10.

Pornind de la acest principiu, au existat deja câteva speculații despre următoarea versiune majoră de Windows 10, dar momentan nu știm decât că, în variantă beta, poartă numele de cod Redstone 2. Mai multe referințe către acea iterație a sistemului de operare au fost detectate în Windows 10 Version 1703, cea mai recentă variantă de test trimisă către dezvoltatori. Aceleași referințe includ și o dată de lansare pentru noul update important al Windows 10 și, din căte se pare, vom avea parte de el în luna martie a anului viitor.

Data de lansare a fost decriptată folosind o rețetă aplicată de Microsoft și în cazul actualizărilor anterioare. Windows 10 Anniversary Update, de exemplu, avea numele de cod 1607, iar lansarea sa s-a produs în iulie 2016. Referințele către următoarea versiune de Windows 10 au fost descoperite de utilizatorilor de Twitter cu pseudonimul WalkingCat.

Vizavi de schimbările ce urmează să fie introduse în Windows 10 Redstone 2, cele mai multe detalii le vom afla probabil până la finele acestei luni, în cadrul unei conferințe planificate pentru lansarea de noi dispozitive Microsoft Surface. Printre funcțiile ce ar putea fi introduse, se numără un sistem de reducere a luminii albastre, în cazul în care folosiți computerul pe timp de noapte. Lista mai include o aplicație Home Hub prin intermediul căreia puteți interacționa cu dispozitivele dintr-o casă inteligentă și o versiune mult mai performantă a asistentului virtual Cortana. Pentru alte informații, așteptați data de 26 octombrie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele